UPDATE #NOW

Οι παγίδες του Wi-Fi: Η ρύθμιση που πρέπει να προσέξετε αν έχετε iPhone


The Jennettes

25 Ιουλίου 2021

iphone
Μετά το τελευταίο της update, η Apple ισχυρίζεται ότι βελτίωσε τα ζητήματα ασφαλείας, προκειμένου οι συσκευές να μην «μπαίνουν σε κακόβουλα δίκτυα Wi-Fi». Το iOS 14.7, ωστόσο, παρά την υπόσχεση αυτή, δεν μας προστατεύει από τις διαδικτυακές επιθέσεις.

Μετά το τελευταίο της update, η Apple ισχυρίζεται ότι βελτίωσε τα ζητήματα ασφαλείας, προκειμένου οι συσκευές να μην «μπαίνουν σε κακόβουλα δίκτυα Wi-Fi». Το iOS 14.7, ωστόσο, παρά την υπόσχεση αυτή, δεν μας προστατεύει όπως θα έπρεπε από τις διαδικτυακές επιθέσεις.

Πράγματι, οι συσκευές της Apple παρέχουν μεγαλύτερη σιγουριά από τις εναλλακτικές. Αυτό δε σημαίνει πως είμαστε ασφαλείς, όμως, απλώς επειδή έχουμε iPhone, iPad ή Mac υπολογιστή. 

Μέχρι τώρα, υπήρχε ένα bug το οποίο, με τον κατάλληλο συνδυασμό χαρακτήρων, επιτρέπει σε hackers να «ξεγελάσουν τις συσκευές» - το iOS 14.7 προσπάθησε να το διορθώσει. Υπάρχουν, όμως, τεχνικά ατοπήματα. Οι περισσότεροι, δε θα συνδεόμασταν χειροκίνητα το δίκτυο με παράξενο ή ύποπτο όνομα – σωστά; Αν έχουμε τις ρυθμίσεις ανοιχτές, όμως, αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα. 

Οι επιθέσεις μέσω Wi-Fi έχουν πολλές σκοπιμότητες. Η συνηθέστερη, είναι για απλή παρακολούθηση και αποκρυπτογράφηση των δεδομένων μας. Η παρακολούθηση τοποθεσίας, ωστόσο, είναι σχεδόν εξίσου συνηθισμένη. Άλλος λόγος, είναι η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή.

Είναι λοιπόν σημαντικό, όσοι εγκαταστήσαμε την τελευταία ενημέρωση, να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις και να μην επιτρέπουμε στο iPhone ή το iPad μας να συνδέεται αυτόματα σε κανένα δίκτυο. Ας μη χρησιμοποιούμε δημόσια hotspots και, αν είναι ανάγκη να το κάνουμε, ας ελέγξουμε αν το VPN είναι αξιόπιστο.
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr