UPDATE #NOW

Η παιδική ανεμελιά ανίκητη: Η αντίδραση ενός κοριτσιού από το Αφγανιστάν μόλις έφτασε στο Βέλγιο


The Jennettes

28 Αυγούστου 2021

Η παιδική ανεμελιά ανίκητη: Η αντίδραση ενός κοριτσιού από το Αφγανιστάν μόλις έφτασε στο Βέλγιο
Η αντίδραση ενός κοριτσιού από το Αφγανιστάν μόλις έφτασε στο Βέλγιο έγινε viral

«Οι Ταλιμπάν μπήκαν την Καμπούλ», ήταν η φράση που μας έκανε να στρέψουμε το βλέμμα στο Αφγανιστάν και τα όσα συμβαίνουν εκεί. Στο μυαλό μας οι αθώοι και ειδικά οι γυναίκες και τα παιδιά. Οι εικόνες που έρχονται στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες συγκλονίζουν και η θέα τους είναι αδύνατον να μην σου προκαλέσει ρίγη συγκίνησης,

Εικόνες απόγνωσης και ξεριζωμού, εικόνες πολέμου. Γυναίκες πήραν τα παιδιά τους στα χέρια και κρύφτηκαν, προσπάθησαν να φύγουν, σκοτώθηκαν. Είδαν τις ζωές και τα όνειρά τους να καταρρέουν μπροστά στα μάτια τους.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, μία είναι πιο «φωτεινή», πιο ελπιδοφόρα. Μαντεύετε το γιατί;

Στην φωτογραφία του Reuters απεικονίζεται ένα παιδί. Ένα μικρό κοριτσάκι από το Αφγανιστάν που γίνεται σήμερα σύμβολο ελευθερίας και ελπιδας. Η μικρή μόλις έχει φτάσει με την μητερα της σε ασφαλές μέρος, στο αεροδρόμιο του Βελγίου και είναι η προσωποποίηση της ανεμελιάς.

Παίζει και χοροπηδά χαρούμενη που μόλις έχει βρει μια νέα -καλύτερη- πατρίδα. 

 

Μητέρα και κόρη έχουν μόλις προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Melsbroek στο Βέλγιο με πτήση από την Καμπούλ.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν από τις 14 Αυγούστου μετά την απόκτηση της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στα σύνορα της χώρας.

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών τερματίζει τις επιχειρήσεις του εκτός Καμπούλ πριν από την προθεσμία της 31ης Αυγούστου, ενώ οι απειλές παραμένουν, μετά τη βομβιστική επίθεση που άφησε τουλάχιστον 90 ανθρώπους νεκρούς και 150 τραυματίες.