UPDATE #NOW

Η πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της Ρουμανίας για τα αδέσποτα που οφείλει να γίνει παράδειγμα


16 Σεπτεμβρίου 2021

Η πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της Ρουμανίας για τα αδέσποτα που οφείλει να γίνει παράδειγμα
Πριν σας αποκαλύψουμε την είδηση, προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας την παρακάτω εικόνα: Παίκτες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με αδέσποτα σκυλιά στην αγκαλιά τους ώστε να συμβάλλουν στην υιοθεσία τους. Τι συναισθήματα σάς γεννήθηκαν; Εμείς σηκωθήκαμε να χειροκροτήσουμε γιατί η εικόνα είναι αληθινή και θα γίνει πραγματικότητα στη Ρουμανία.

Πριν σας αποκαλύψουμε την είδηση, προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας την παρακάτω εικόνα: Παίκτες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με αδέσποτα σκυλιά στην αγκαλιά τους ώστε να συμβάλλουν στην υιοθεσία τους. Τι συναισθήματα σας γεννήθηκαν;

Εμείς σηκωθήκαμε να χειροκροτήσουμε γιατί η εικόνα είναι αληθινή και θα γίνει πραγματικότητα στη Ρουμανία.

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων πριν από κάθε αγώνα θα εισέρχονται στον χώρο παρέα με ένα σκυλάκι που ψάχνει μια ζεστή αγκαλιά για να υιοθετηθεί. Γιατί η αγάπη και ο σεβασμός προς όλα τα ζώα δεν γνωρίζει από χρώματα, ομάδες ή άλλες πεποιθήσεις. Η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται σε όλα αυτά τα πλάσματα ανεξαιρέτως και στόχο έχει να ευαισθητοποιεί. Ίσως, γι' αυτό η παραπάνω πρωτοβουλία αποκτά περισσότερη δυναμική και γίνεται ακόμη πιο αξιέπαινη. Γιατί έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σε όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη από φροντίδα.

Αυτός φαίνεται πως ήταν και ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους αδέσποτους φίλους μας. Έτσι για όλη τη χρονιά, σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας, οι παίκτες θα μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με αδέσποτα σκυλιά στα χέρια τους ώστε να προωθήσουν την υιοθεσία τους. Μάλιστα, δεν έπεσαν καθόλου κροτίδες στους αγώνες, κατά την έναρξη των αγώνων, προκειμένου να μην τρομάξουν τα κουτάβια!

Το πρωτόκολλο, υπογράφτηκε ανάμεσα στην περιοχή Ilfov που περιβάλλει το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας και την επαγγελματική ποδοσφαιρική λίγκα. Η προώθηση της πρωτοβουλίας «Γεμίστε το κενό στη ζωή σας», έλαβε χώρα πριν από τον αγώνα μεταξύ FCSB και της Ντινάμο Βουκουρεστίου. 

Οι τοπικές αρχές της Ρουμανίας και η επαγγελματική λίγκα αποδεικνύουν πως ακόμη και τα γήπεδα είναι κατάλληλοι χώροι για να προωθηθούν ζητήματα που αφορούν την προστασία των ζώων. Οπουδήποτε είναι το κατάλληλο μέρος και οποιαδήποτε στιγμή είναι σωστή. Αρκεί να υπάρχει κινητοποίηση και τέτοιες πρωτοβουλίες!

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα ζώα, όπου πολλά από αυτά έχουν κακοποιηθεί, κάποια κυκλοφορούν πεινασμένα και φοβισμένα στους δρόμους και κάποια άλλα φιλοξενούνται, περιμένοντας να βρουν ένα σπίτι. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία είναι τεράστιο, και αυτό γιατί δεν έχουν πλέον χώρους φιλοξενίας και επίσης, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα.

Αν λοιπόν αγαπάτε πραγματικά τα ζωάκια, είτε τα σκυλάκια είτε τα γατάκια, υιοθετήστε ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα που περιμένουν να τους ανοίξετε την αγκαλιά σας, όπως οι παίκτες στη Ρουμανία, και να τα αγαπήσετε.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook/ Φίλοι ζώων Παπάγου-Χολαργού

Δείτε ακόμη: Διάσημος φωτογράφος μόδας βοηθάει εγκαταλειμμένα ζώα να βρουν σπίτι