UPDATE #NOW

Ξεχάστε το iPhone 13 - Η Apple βρήκε πρόβλημα με το iPhone 14 πριν καν κυκλοφορήσει


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεχάστε το iPhone 13 - Η Apple βρήκε πρόβλημα με το iPhone 14 πριν καν κυκλοφορήσει

H Apple παγιδεύτηκε σε έναν εφιάλτη ιδιωτικότητας και ασφάλειας, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά το iPhone 13. Ένα πρόβλημα που ανακαλύφθηκε τώρα, μάλιστα, απειλεί το επόμενο 12μηνο προετοιμασίας του iPhone 14 και ίσως είναι αδύνατο να λυθεί.

Αυτή η εβδομάδα είναι καταστροφική για την εταιρεία. Εμφανίστηκαν πολλαπλές προειδοποιήσεις ασφαλείας, οι οποίες απλώς επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το χάος που επικρατεί λόγω της ιδέας καταγραφής των μηνυμάτων με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το Forbes, η Apple παραμένει αφοσιωμένη στο στόχο της: Να φτάσει τους ανταγωνιστές της. Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τώρα, ωστόσο, «αποφάσισε να πάρει χρόνο για να συλλέξει δεδομένα και να πραγματοποιήσει βελτιώσεις πριν κυκλοφορήσει αυτά τα τόσο σημαντικά features για την ασφάλεια των παιδιών».

Η πιο σκληρή κριτική στα σχέδια της εταιρείας, είναι η πιθανότητα εξυπηρέτησης συμφερόντων τόσο των ΗΠΑ, όσο και άλλων κρατών. Παρότι διαβεβαίωσε ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, κανείς δεν πείστηκε.

Όπως στην περίπτωση της Κίνας, που η Apple κατήργησε τις εφαρμογές που έφερναν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, έτσι και στη Ρωσία αφαιρούνται τα apps που απειλούν να υποβιβάσουν το κατεστημένο.

Οι New York Times αναφέρουν ότι «η Apple και η Google αφαίρεσαν μία εφαρμογή που είχε σκοπό να οργανώσει ψηφοφορία διαμαρτυρίας στις εκλογές της Ρωσίας… Οι αποφάσεις πάρθηκαν όταν οι ρωσικές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η εν λόγω εφαρμογή είναι παράνομη, απείλησαν με απόλυση εργαζομένους των δύο εταιρειών».

Το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας πως αυτήν τη στιγμή γίνεται «επίδειξη δύναμης του Silicon Valley, όταν πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τελικά, ό, τι συμβαίνει στη συσκευή μας, δε μένει στη συσκευή μας. 

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone

jenny.gr