UPDATE #NOW

Σκέτη ανατριχίλα: 7 ντοκιμαντέρ που είναι πιο τρομακτικά από θρίλερ


Κλέλια Φατούρου

22 Σεπτεμβρίου 2021

Σκέτη ανατριχίλα: 7 ντοκιμαντέρ που είναι πιο τρομακτικά από θρίλερ

Ένα ιδανικό μου Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει σπίτι, καναπέ, junk food και μπόλικα true crime ντοκιμαντέρ.

Νομίζω πως έχω φτάσει σε αυτό το σημείο της ζωής μου που τα κλασικά θρίλερ δεν μπορούν να με τρομάξουν. Τα καταφέρνει περίφημα η ίδια η ζωή. Μέχρι που ανακάλυψα τα true crime ντοκιμαντέρ, με αληθινές ιστορίες, μαρτυρίες και ρετρό υλικό από φωτογραφίες και βίντεο. Πώς ήταν ο Ted Bundy στη δίκη του; Πώς ένα γκρουπ για γάτες διαλεύκανε μία υπόθεση φόνου; 

Τα ντοκιμαντέρ που ακολουθούν θα σας ανατριχιάσουν και θα σας κάνουν να κοιμηθείτε με ανοιχτό φωτάκι. Ιστορίες γνωστών serial killers, επίλυση μυστηρίων και δολοφόνοι που αποκαλύπτονται στο τελευταίο επεισόδιο (για να είμαστε σε εγρήγορση). Όταν η αληθινή ζωή είναι πιο τρομακτική από τον κινηματογράφο.

Confessions With a Killer: The Ted Bundy Tapes

Ξεκινώ με τον Ted Bundy γιατί είναι ο πιο γνωστός serial killer όλων των εποχών. Ο άντρας που δολοφόνησε 30 γυναίκες και νόμιζε ότι μπορεί να γοητεύσει τους πάντες λόγω της εμφάνισης αλλά και της τρομερής ευγλωττίας του. Το ντοκιμαντέρ που αποτελείται από 4 μέρη, καλύπτει την ιστορία του Bundy, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι δολοφονίες, έως τη σύλληψη και τη δίκη του. Το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ του Netflix που με στοίχειωσε πραγματικά.

Gimme Shelter

Το χρονικό της τραγικής συναυλίας των Rolling Stones στο Altamont Free Concert, το 1969. Βία, φόνοι και θάνατοι που έφτασαν σε αυτό το σημείο εξαιτίας μία σειράς εγκληματικών αποφάσεων.

The Sons of Sam: A Descent Into Darkness

Ο δημοσιογράφος Maury Terry παθαίνει εμμονή με την υπόθεση φόνων και τον δολοφόνο που δείχνει προτίμηση σε ζευγάρια σε αυτοκίνητα και προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένας δράστης, αλλά μία σατανιστική αίρεση. Μία υπόθεση που δεν εξιχνιάστηκε πλήρως, αλλά που θα σας εντυπωσιάσει.

The Disappearance of Madeleine McCann

Η πασίγνωστη ιστορία της 3χρονης Madeleine, που εξαφανίστηκε ενώ παραθέριζε με τους γονείς της σε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο της Πορτογαλίας. Οι θεωρίες για τον υπαίτιο είναι τρομακτικές και παραμένουν άλυτες μέχρι και σήμερα.

Don't F**k with Cats: Hunting An Internet Killer

O Luka Magnotta μοιράζεται βίντεο στο Διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων βασανίζει και δολοφονεί γάτες. Ένα γκρουπ ανθρώπων που λατρεύουν τις γάτες προσπαθούν να τον εντοπίσουν μέσα από μικρές λεπτομέρειες των βίντεο. Πολύ γρήγορα, ο Magnotta περνά σε δολοφονία ανθρώπου και η ανεύρεσή του μετατρέπεται σε ανθρωποκυνηγητό.

American Murder: The Family Next Door

Μία ευτυχισμένη 4μελής οικογένεια μοιράζεται τις στιγμές της στο Facebook σχεδόν καθημερινά. Μέχρι που η μητέρα Shannan Wats και οι δύο κόρες της εξαφανίζονται. Είναι ο πατέρας ο ένοχος;

The Nightmare

Το ντοκιμαντέρ που μπαίνει βαθιά στο θέμα της υπνική παράλυσης, η οποία μπορεί να βιωθεί ως πραγματικό θρίλερ. Συνεντεύξεις από ανθρώπους που βλέπουν σκιές (όπως νιώθεις όταν βλέπεις θρίλερ). Το δεύτερο τρομακτικό στοιχείο είναι ότι πολλοί βιώνουν υπνική παράλυση, επειδή ακούνε ότι συμβαίνει σε κάποιον άλλο. Και μετά μου λέτε να τρομάξω με τα horror movies.

Δείτε ακόμη: Αξέχαστα look από τις ταινίες που αγαπάμε