UPDATE #NOW

4 tips για να μην ξοδέψετε όλα τα λεφτά σας φέτος τα Χριστούγεννα


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2022

4 tips για να μην ξοδέψετε όλα τα λεφτά σας φέτος τα Χριστούγεννα
Οκ, είπαμε να το ζήσουμε φέτος τις γιορτές, αλλά ας μας μείνει και κάτι για μετά

Το κακό με τα Χριστούγεννα, είναι ότι έρχονται στο τέλος του μήνα. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ο τραπεζικός μας λογαριασμός δεν θα είναι στα καλύτερά του. Εμείς, ωστόσο, θέλουμε να ανησυχούμε μόνο για τα γλυκά που θα φάμε στο τραπέζι, όχι για τον μισθό και το δώρο που, ως διά μαγείας, εξαφανίστηκαν.

Επειδή είμαστε προνοητικοί, έχουμε τη λύση. Όχι μόνο για εσάς, αλλά για όλους μας. Παρακάτω, θα δείτε 4 tips για να κάνετε οικονομία και να μην ξοδέψετε ό,τι έχετε και δεν έχετε πριν τις γιορτές.

Καταγράφουμε τα έξοδά μας

Πολλές φορές έχουμε σπαταλήσει τεράστια ποσά, χωρίς να κοιτάμε το budget μας. Σκεφτόμαστε ότι θα πιεστούμε τον επόμενο μήνα και θα χαρούμε το σήμερα – έτσι δεν είναι; Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι ευκολότερο να βάλουμε φρένο στον εαυτό μας, αν ξέρουμε τα οικονομικά μας.

Κάνουμε λιγότερα δώρα

Όχι, το να μην κάνουμε δώρο στον τρίτο μας ξάδελφο, τον οποίο βλέπουμε μία φορά τον χρόνο, δεν είναι αγένεια. Μπορούμε να επιλέξουμε τους πιο στενούς κι αγαπημένους μας ανθρώπους, να τους προσέξουμε περισσότερο και να δώσουμε κάτι μικρότερο στους υπόλοιπους – μία σπιτική μαρμελάδα σαν την Kate Middleton, για παράδειγμα.

Λέμε όχι σε τυχαία Secret Santa

Το πρότεινε κάποιος στο γραφείο, κάποιος άλλος στο γυμναστήριο, κάποιος τρίτος στην παρέα μας. Θα διαλέξουμε ένα από αυτά και θα κινηθούμε ανάλογα – δεν είναι εποχή που θα πάρουμε τρία διαφορετικά δώρα για να ευχαριστήσουμε ανθρώπους που, ας το παραδεχτούμε, δε μας ενδιαφέρουν και πολύ.

Δεν πηγαίνουμε σε εμπορικά κέντρα

Αποφεύγουμε τα malls με κάθε τρόπο. Ξέρουμε όλοι τι θα γίνει, αν λυγίσουμε. Δε θα μπούμε μόνο στο κατάστημα που μας ενδιαφέρει, αλλά σε όλα εκείνα που είτε θα έχουν ωραία βιτρίνα, είτε θα έχουν προσφορές, είτε απλώς τυχαίνει να περνάμε απ’ έξω. Και σίγουρα θα πάρουμε κάτι, έστω και μικρό.