UPDATE #NOW

Το τεστ με τον αντίχειρα που αποκαλύπτει αν κινδυνεύετε από καρδιακό πρόβλημα


The Jennettes

7 Δεκεμβρίου 2021

Το τεστ με τον αντίχειρα που αποκαλύπτει αν κινδυνεύετε από καρδιακό πρόβλημα
Ένα απλό τεστ με τον αντίχειρά σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία σας και συγκεκριμένα για την υγεία της καρδιάς σας. 

Ένα απλό τεστ με τον αντίχειρά σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία σας και συγκεκριμένα για την υγεία της καρδιάς σας. 

Το παρακάτω απλό τεστ μπορεί να δείξει εάν έχετε πιθανότητες μελλοντικά να εμφανίσετε ανεύρισμα αορτής, το οποίο συνήθως δεν αναγνωρίζεται μέχρι να εντοπιστεί σε κάποια σάρωση. Η ανίχνευση των ανωμαλιών των αγγείων είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μην προκληθεί μαζική εσωτερική αιμορραγία σε περίπτωση που το ανεύρισμα σπάσει και προκληθεί απειλή για τη ζωή του ατόμου. 

Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό American Journal of Cardiology, ένα εύκολο και απλό τεστ μπορεί να αποκαλύψει εάν κινδυνεύετε από κάποιο κρυμμένο ανεύρισμα αορτής. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρά σας και όπως φαίνεται με τη βοήθειά του, θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης μεταξύ των ατόμων που έχουν ανεύρισμα. 

Το παρακάτω τεστ δείχνει εάν υπάρχει νόσος του συνδετικού ιστού, η οποία συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης ενός ανευρίσματος αορτής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες:

1. Σηκώστε το χέρι σας μπροστά σας και κρατήστε την παλάμη σας επίπεδη, σαν να προσπαθείτε να σταματήσετε κάποιον. 

2. Τεντώστε τον αντίχειρά σας όσο περισσότερο μπορείτε προς το εσωτερικό της παλάμης σας, δηλαδή προς το μικρό δάχτυλο.

jenny.gr

Εάν ο αντίχειρας μπορεί να τεντωθεί πέρα από την άκρη του χεριού σας, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μια τέτοια ασθένεια και οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να είναι σημάδι ενός ανευρίσματος αορτής. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως όσοι μπορούν να το κάνουν αυτό, έχουν και αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν ανεύρισμα αορτής κάποια στιγμή στη ζωή τους. 

Είναι σημαντικό επίσης να ειπωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών όπου τα ανευρίσματα αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υποστούν ρήξη. Η έγκαιρη ανίχνευσή τους είναι το κλειδί ενώ η συνεχής παρακολούθηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην προκληθεί κάποια επιζήμια ρήξη για τον οργανισμό.