UPDATE #NOW

Αυτό το dating app βάζει τέλος στο ghosting και φέρνει την ειλικρίνεια στις νέες σχέσεις


JTeam

23 Ιανουαρίου 2022

Αυτό το dating app βάζει τέλος στο ghosting και φέρνει την ειλικρίνεια στις νέες σχέσεις
Αυτό το dating app θα εμποδίζει το ghosting και θα αναγκάζει τους χρήστες να είναι πιο αληθινοί

Έχει συμβεί σε όλους μας: έχετε στείλει δύο, μπορεί και τρία μηνύματα και σκέφτεστε την ταπείνωση ενός τέταρτου αναπάντητου μηνύματος. Έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι είτε έχουν χάσει το τηλέφωνό τους, είτε έχουν απαχθεί από εξωγήινους, είτε έχουν πεθάνει. Έχετε περάσει ολόκληρα βράδια παρακολουθώντας όλους τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελέγχοντας αν έχουν ενημερώσει το προφίλ της εφαρμογής γνωριμιών τους. Ακόμα, καμία απάντηση. Ghosting.

Όσοι το έχουν ζήσει ξέρουν πόσο οδυνηρό μπορεί να είναι. Και ακόμα κι αν η απόρριψη είναι σκληρή, το να ξέρεις από την αρχή ότι μια σχέση δεν τραβάει και ότι ο άλλος σεβάστηκε τα συναισθήματά σου αρκετά για να είναι ειλικρινής μαζί σου είναι πολύ πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχει χειρότερο τέλος -για τον εγωισμό μας τουλάχιστον- από ghosting.

Ένας κόσμος χωρίς ghosting μοιάζει με όνειρο, αλλά πλέον μια αγαπημένη dating εφαρμογή της Gen Z έρχεται να το πραγματοποιήσει.

Πρόκειται για το Snack, μια εφαρμογή γνωριμιών που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τη νέα γενιά και άτομα ηλικίας 18-35 ετών. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε νέα χαρακτηριστικά που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολο για τα άτομα της Gen Z να συνδεθούν μεταξύ τους με τρόπο που είναι πιο σχετικός με τη γενιά τους, ώστε να μπορούν να βγαίνουν ραντεβού σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες», λέει στο Dazed, η CEO Kim Kaplan, πρώην Senior Executive στο Match Group και Plenty of Fish.

Μια νέα δυνατότητα anti-ghosting κυκλοφόρησε στην εφαρμογή αυτή την εβδομάδα, η οποία το Snack ελπίζει ότι θα «φέρει κάποιους βασικούς τρόπους και ευπρέπεια στο παιχνίδι της εφαρμογής γνωριμιών». Αυτή η νέα δυνατότητα σημαίνει ότι οι singles θα αναφέρονται πλέον και στη συνέχεια θα «στερούνται προτεραιότητας» εάν κάνουν ghosting συχνά.

Είναι πραγματικά τόσο ενδημικό το ghosting που χρειαζόμαστε τεχνολογία anti-ghosting; Η σύντομη απάντηση είναι: ναι. Μια πρόσφατη μελέτη από το Plenty of Fish διαπίστωσε ότι το 78% είχαν κάνει ghosting κάποια στιγμή.

Η Olivia James, μια θεραπεύτρια με έδρα το Λονδίνο, εξηγεί γιατί το ghosting είναι ανερχόμενο. «Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το να ακούν και να λένε «όχι» βασανιστικό.. Μερικές φορές φοβόμαστε μήπως πληγώσουμε τα συναισθήματα κάποιου ή φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις», εξηγεί. «H Gen Z και οι Millennials συμπεριφέρονται επίσης διαφορετικά από τις προηγούμενες γενιές και υπάρχει περισσότερο μια κουλτούρα σύνδεσης όπου οι άνθρωποι και οι σχέσεις θεωρούνται πιο αναλώσιμες».

Καθώς τα ραντεβού στον 21ο αιώνα είναι ήδη dδύσκολα, η είδηση ​​ότι το Snack προσπαθεί να διευκολύνει τα πράγματα είναι ευχάριστη.

Είναι όμως πάντα κακό το ghosting; Η James επισημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το ghosting μπορεί να είναι απαραίτητο. «Υπάρχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας και εδώ», λέει. «Μερικοί άνθρωποι γίνονται πολύ κακοί και αγενείς αν τους απορρίψουν. Μερικοί άνθρωποι σε εφαρμογές γνωριμιών είναι καταχρηστικοί ή εμμονικοί και είναι σημαντικό να μπορούμε να τους αναφέρουμε και να διακόψουμε κάθε επαφή για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα κλιμακωθεί σε καταδίωξη και σωματική βία».

Φυσικά, η ειλικρίνεια είναι συνήθως η καλύτερη πολιτική, αλλά είναι αφελές να υποθέσει κανείς ότι είναι απλό ή δυνατό να είσαι ανοιχτός και επικοινωνιακός το 100% του χρόνου σου.