UPDATE #NOW

Φίλιπ Ροθ: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου Αμερικανού λογοτέχνη


JTeam

22 Μαΐου 2022

Φίλιπ Ροθ: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου Αμερικανού λογοτέχνη
Σαν σήμερα, 22 Μαΐου, το 2018, έφυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Αμερικανός συγγραφέας Φίλιπ Ροθ, μια από τις σημαντικότερες μορφές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα

Σαν σήμερα, 22 Μαΐου, το 2018, έφυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Αμερικανός συγγραφέας Φίλιπ Ροθ, μια από τις σημαντικότερες μορφές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.

Τα πρώτα χρόνια

Ο Φίλιπ Ροθ γεννήθηκε, στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϋ, στις 19 Μαρτίου του 1933. Γιος της Bessie και του Herman Roth, δεύτερης γενιάς μεταναστών, ο Ροθ συνήθιζε να μιλάει για τα παιδικά του χρόνια με στοργή καθώς μεγάλωσε μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγάπης και ασφάλειας. Στο πατρικό του σπίτι, ένα μικρό διαμέρισμα που βρισκόταν σε μια γειτονιά Εβραίων μεταναστών από την Ευρώπη, δεν υπήρχαν παραδόξως παρά ελάχιστα βιβλία, ενώ ο ίδιος χαρακτηριζόταν από τους καθηγητές του ως ένας καλός μαθητής, αν και όχι με εντυπωσιακές επιδόσεις. Για τη γειτονιά του ο Ροθ θα αναφέρεται συχνά μέσα στα μετέπειτα λογοτεχνικά έργα του με νοσταλγία χαρακτηρίζοντας την σαν ένα είδος «χαμένης εδέμ».

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr