UPDATE #NOW

Η Google σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με το Street View


JTeam

25 Μαΐου 2022

Η Google σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με το Street View
To Street View σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο Google Maps

H Google ανακοίνωσε την Τρίτη τη νέα κάμερα του Street View, η οποία έχει σκοπό να προσφέρει στους χρήστες περισσότερους τρόπους για να ζήσουν κοντά σε ιστορικές τοποθεσίες.

Στην ουσία δοκιμάζεται σε πιλοτικό επίπεδο, πέρα από το Street View car και trekker, μια νέα κάμερα που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα βοηθήσει στη συλλογή εικόνων από ακόμα περισσότερα μέρη. Η νέα κάμερα διαθέτει την ανάλυση και δυνατότητες επεξεργασίας που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Street View Car.

Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστική αφού μπορεί να ενσωματώσει εργαλεία όπως την ακριβή τοποθεσία οδικών σημάνσεων, ζυγίζει λιγότερο από 7 κιλά άρα μπορεί να σταλεί οπουδήποτε και εφαρμόζει σε κάθε αυτοκίνητο.

To Street View απεικονίζει τον κόσμο όσο αυτός αλλάζει και είναι ο κατάλληλος τρόπος να αναπολούμε το παρελθόν. Μάλιστα, από σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο μέσα από το Android ή Apple κινητό σου.

Όταν βλέπεις για παράδειγμα, την εικόνα μιας τοποθεσίας στο Street View, μπορείς να πατήσεις οπουδήποτε πάνω στην εικόνα για να δεις πληροφορίες σχετικά με το σημείο. Μετά, πατάς στην επιλογή "See more dates" ώστε να δεις τις παλαιότερες φωτογραφίες του σημείου που είναι δημοσιευμένες από το 2007, όταν ξεκίνησε το Street View. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να δεις πώς άλλαξε ένα μέρος με τα χρόνια με τη συλλογή φωτογραφιών, ταξιδεύοντας στον χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο, η Google γίνεται ένα ζωντανό, ψηφιακό μοντέλο που συνδυάζει άπειρες εικόνες από διάφορα μέρη του κόσμου και σε καλεί να περιηγηθείς.

TAGS