UPDATE #NOW

Η Alexandria Ocasio-Cortez μιλά για τον βιασμό που υπέστη στα 22 και την επιλογή της άμβλωσης


JTeam

27 Ιουνίου 2022

Η Alexandria Ocasio-Cortez μιλά για τον βιασμό που υπέστη στα 22 και την επιλογή της άμβλωσης
NYT
Η Alexandria Ocasio-Cortez μίλησε για τη δική της εμπειρία στον αγώνα για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Η 32χρονη βουλευτής της Νέας Υόρκης, Alexandria Ocasio-Cortez μίλησε για την σεξουαλική επίθεση που υπέστη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης την Παρασκευή στο Μανχάταν, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade του 1973 και το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Η βουλευτής Alexandria Ocasio-Cortez μοιράστηκε μια προσωπική ιστορία σεξουαλικής επίθεσης κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης υπέρ των αμβλώσεων, λέγοντας ότι ένιωθε ευγνώμων που είχε την ελευθερία να κάνει μια άμβλωση, αν τη χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή.

«Εγώ η ίδια, όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, βιάστηκα ενώ ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη», είπε σε πλήθος στο City Union Square Park της Νέας Υόρκης. «Ήμουν εντελώς μόνη. Ένιωθα τελείως μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε ένα δημόσιο μπάνιο στο κέντρο του Μανχάταν».

«Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν, δόξα τω Θεώ που έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή», συνέχισε. «Δόξα τω Θεώ, θα μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να διαλέξω τη μοίρα μου».

Και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι θα βγει αρνητικό».

«Αλλά δεν πειράζει. Δεν πειράζει και ότι αυτό είναι για όλους μας. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας»

«Πρέπει να αρχίσουμε από τώρα να είμαστε αμείλικτοι για να αποκαταστήσουμε και να εγγυηθούμε όλα τα δικαιώματά μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», προέτρεψε η Ocasio-Cortezτο πλήθος κατά την ομιλία της και κάλεσε στη συνέχεια τον Πρόεδρο Joe Biden να αναλάβει δράση και να ανοίξει κλινικές αμβλώσεων σε ομοσπονδιακά εδάφη στις κόκκινες πολιτείες.