UPDATE #NOW

«Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση μεταφέρεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση


JTeam

29 Ιουνίου 2022

«Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση μεταφέρεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα» γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία του Ντένη Ηλιάδη και συμπαραγωγό την ΕΡΤ

«Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση γίνεται για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά με συμπαραγωγό την ΕΡΤ. Η μεγαλεπήβολη ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με τον Δημήτρη Τάρλοου και την οικογένεια Καραγάτση να παρακολουθούν στενά την προσαρμογή του βιβλίου, ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ άρχισαν πριν από αρκετούς μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τα δικαιώματα του εν λόγω βιβλίου ουδέποτε είχαν δοθεί στο παρελθόν για να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στην τηλεόραση.

Όλα, ωστόσο, οριστικοποιήθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο έλαβε ομόφωνα την απόφαση να γίνει η ΕΡΤ συμπαραγωγός στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, το οποίο προσβλέπει να γίνει η πρώτη ελληνική σειρά που θα έχει και διεθνή προβολή στις μεγάλες πλατφόρμες του εξωτερικού.

Την αρτιότητα και την υψηλή ποιότητα της παραγωγής της σειράς εγγυώνται τρεις πολύ γνωστές εταιρείες με κινηματογραφική και τηλεοπτική εμπειρία δεκαετιών. Πρόκειται για τη Foss Productions (υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τα κινηματογραφικά Καλάβρυτα 1943, αλλά και για τις σειρές Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και Milky Way του Βασίλη Κεκάτου), την Boo Productions (παραγωγό στον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου, στα Μήλα του Χρήστου Νίκου, και η οποία μόλις ολοκλήρωσε για λογαριασμό του Amazon Prime τα γυρίσματα της σειράς Daisy Jones & The Six σε Ύδρα και Αθήνα), και την BLONDE Productions (γνωστή από τα γυρίσματα των επιτυχημένων σειρών Tehran για την Apple TV και Greek Salad για το Amazon Prime).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr