AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

Οικονομίδης- Νιάρρος: Χτυπάμε όλα τα ταμπού μέσα στο «ναό»


JTeam

14 Οκτωβρίου 2022

Οικονομίδης- Νιάρρος: Χτυπάμε όλα τα ταμπού μέσα στο «ναό»
Ο Γιάννης Οικονομίδης και ο Γιάννης Νιάρρος ετοιμάζουν μια βέβηλη παράσταση για τη Στέγη με το «Σπιρτόκουτο – The Musical». «Θα γίνει της πουτ…» λένε «σε ντο ματζόρε»

Ένα πρωϊνό, πίσω στο καλοκαίρι του 2016, συναντήθηκαν σε κάποιο καφέ των Εξαρχείων. Ο Γιάννης Νιάρρος ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Ήταν η στιγμή που ο Γιάννης Οικονομίδης του πρότεινε να υποδυθεί το ρόλο του Γιώργου Γερακάρη στο «Στέλλα κοιμήσου», το γιο ενός εύπορου επιχειρηματία που βούλιαζε στην αποτυχία προσπαθώντας να γίνει συνθέτης.

Έξι χρόνια αργότερα, ο Γιάννης Νιάρρος γίνεται, πράγματι, συνθέτης. Και ναι, του το έχει προτείνει ο Γιάννης Οικονομίδης.

«’Οχι» στο λοξό μιούζικαλ

Είναι πάλι πρωί, οι δυο τους βρίσκονται πάλι σε ένα καφέ (στον Κεραμεικό αυτή τη φορά) και η πρόβα ξεκινάει λίγο πιο κάτω στην οδό Κεραμεικού. Ο Νιάρρος χασκογελάει λέγοντας πως πρέπει να καλέσει τον Στάθη Σταμουλακάτο στην πρεμιέρα της Στέγης – τον τότε θεατρικό του πατέρα δηλαδή – και να του πει «Είδες ρε μαλάκα, πατέρα; Τα κατάφερα και χωρίς εσένα». Γελάνε δυνατά.

Με περισσότερη αυτοπεποίθηση (πια), ο νεότερος Γιάννης του σχήματος έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει το θρυλικό «Σπιρτόκουτο» ως μιούζικαλ για την Κεντρική Σκηνή της Στέγης και μαζί να γράψει τη μουσική του. «Μα και τώρα έπαθα ταραχή», ομολογεί, «αφού από τη μια είμαι άπειρος και από την άλλη νιώθω βάρος γνωρίζοντας τι είδους ταινία είναι το Σπιρτόκουτο. Μπορεί να γίνει ένα δεύτερο αριστούργημα ή μια πολύ μεγάλη παπαριά. Κατέληξα στο ότι είχα την εμπειρία του Οικονομίδη και του θεάτρου. Οπότε μπορούσα βασιστώ σε αυτά για να φτιάξουμε ένα έργο με αφήγηση και χαρακτήρες κι όχι ένα μουσικό αυνανισμό ή ένα λοξό μιούζικαλ. Ευτυχώς, η συνεργασία με τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, που έφερε τις ιδέες του στη μουσική, είναι ιδανική» εξηγεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr