AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

«Δεν μπορώ να ζήσω με κάποιον που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα»: Όσα μάς έμαθε η ακτιβίστρια Ναντίν Γκόρντιμερ


JTeam

20 Νοεμβρίου 2022

«Δεν μπορώ να ζήσω με κάποιον που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα»: Όσα μάς έμαθε η ακτιβίστρια Ναντίν Γκόρντιμερ
Σαν σήμερα, 99 χρόνια πριν, γεννήθηκε η Ναντίν Γκόρντιμερ, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, που με τα λόγια της πρότεινε έναν νέο τρόπο σκέψης, ενώ με την κοινωνική της προσφορά βοήθησε να ακουστούν όσοι δεν είχαν φωνή

Στις 20 Νοεμβρίου του 1923 γεννήθηκε στην Νότια Αφρική η Ναντίν Γκόρντιμερ, μία συγγραφέας που θα την τιμούσαν στο μέλλον με τις πιο σπουδαίες λογοτεχνικές διακρίσεις, ενώ θα γινόταν μία από τις πιο σημαντικές φωνές κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Μεγάλωσε στην Νότια Αφρική, είχε όμως καταγωγή από την Αγγλία και την Ρωσία. Ως Εβραίοι, οι γονείς της γνώρισαν έντονα τον φυλετικό ρατσισμό. Μεταξύ τους γνωρίστηκαν στην Νότια Αφρική, όπου είχαν καταφύγει και οι δύο σε μικρή ηλικία, και ο έρωτάς τους γέννησε την Ναντίν.

Με την συγγραφή γνωρίστηκε στα 9 της χρόνια. Ταλέντο είχε πηγαίο και όταν έκλεισε τα 15 της χρόνια, δημοσιεύτηκε το πρώτο της διήγημα. Μέχρι τότε, κανένας δεν ήξερε πως είχε γράψει ένα διήγημα και πόσο μάλλον ότι αυτό θα κυκλοφορήσει σε εφημερίδα. Μόνη της τόλμησε να το στείλει και η χαρά της όταν το είδε δημοσιευμένο ήταν απερίγραπτη, μεγαλύτερη και από όταν έλαβε το Νόμπελ, όπως έχει εξομολογηθεί και η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr