UPDATE #NOW

Οι γυναίκες δεν νιώθουν ασφαλείς. Τι κάνουμε για αυτό;


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2022

Οι γυναίκες δεν νιώθουν ασφαλείς. Τι κάνουμε για αυτό;
Όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που, αισθανόμενες την απειλή της έμφυλης βίας, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μία γυναίκα συγκεκριμένα, η Δήμητρα Ανδρέου, δημιούργησε μια εφαρμογή που σώζει ζωές γυναικών -και μας μίλησε γι’ αυτό

Σιγά-σιγά μάς αποχαιρετά το 2022 και κάπως έτσι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική συνειδητοποίηση ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά από το 2021 -μια χρονιά που μεταξύ άλλων “στιγματίστηκε” από τις 17 γυναικοκτονίες που ήρθαν στο φως και τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, που αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τα αλλεπάλληλα lockdown.

Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, μετράμε ήδη 16 γυναικοκτονίες, ενώ παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τις γυναίκες, οι περισσότερες από εμάς νιώθουμε την ίδια ανασφάλεια. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, παρακολουθήσαμε με φρίκη την υπόθεση βιασμού στο Π. Φάληρο, αλλά και τη δράση του “δράκου του Πειραιά” στα Καμίνια της Νίκαιας. Ο δεύτερος είχε συλληφθεί ξανά για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, προφανώς χωρίς να έχει πράγματι σωφρονιστεί.

Την περασμένη Παρασκευή (25/11) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και το ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα -αν και η πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr