UPDATE #NOW

«Εξημερωμένες μυθολογίες» στο Κουκάκι


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2022

«Εξημερωμένες μυθολογίες» στο Κουκάκι
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες Ελίνα Νιάρχου και Jérémy Lacombe έρχονται από την Τήνο για να παρουσιάσουν την κοινή τους έκθεση στο καλλιτεχνικό εργαστήριο or.artspace

Στοιχεία από τη βιωμένη καθημερινότητα στον τόπο όπου κατοικούν, την Τήνο, αντλούν η Ελίνα Νιάρχου και ο Jérémy Lacombe και τα ερμηνεύουν με εικαστικά μέσα, στην έκθεση με τίτλο «Εξημερωμένες μυθολογίες», που παρουσιάζουν από την Πέμπτη 8 έως και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στο καλλιτεχνικό εργαστήριο or.artspace, στην οδό Δημητρακοπούλου 89 στο Κουκάκι.

Καθώς οι δύο καλλιτέχνες περιηγούνται στο νησί τους, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συγχέονται και δημιουργούνται χωρικές και χρονικές ασυνέχειες. Στη δουλειά τους, διαφόρων ειδών θραύσματα πλέκονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν μια νέα εικαστική μυθολογία.

Καινούριο τοπίο συνεργασίας

Ο μυστηριώδης κόσμος της Ελίνας Νιάρχου αποτυπώνεται μέσα από τη ζωγραφική, αλλά και τη ραπτική, και υποδέχεται εντός του τα μαρμάρινα γλυπτά του Jérémy Lacombe, που μοιάζουν σαν απολιθώματα μεταλλαγμένων όντων μιας εποχής που πέρασε ή που θα έρθει. Το καινούργιο τοπίο που προκύπτει από τη συνεργασία της Νιάρχου και του Lacombe αποκτά μια διάσταση ονειρική, αποκαλύπτοντας μια άλλη όψη του οικείου περιβάλλοντος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr