UPDATE #NOW

Η Pamela Anderson με δικούς της όρους: Η κακοποίηση από μικρή ηλικία, οι αποτυχημένοι γάμοι και «οι μ@λ@κες» που έκαναν το "Pam&Tommy"


Κλέλια Φατούρου

27 Ιανουαρίου 2023

Η Pamela Anderson με δικούς της όρους: Η κακοποίηση από μικρή ηλικία, οι αποτυχημένοι γάμοι και «οι μ@λ@κες» που έκαναν το "Pam&Tommy"
Variety/Greg Swales
Η Pamela Anderson μιλά για όλα όσα γράφει στο βιβλίο της

Προσγειώθηκε από τον Καναδά στο Los Angeles το 1989, έχοντας ήδη κλείσει συμφωνία με το Playboy. Ήταν μόλις 22 χρονών και κάπως ήξερε ότι θα έχει τον κόσμο στα πόδια της. Ίσως όμως και όχι γιατί η ζωή της είχε περάσει από αμέτρητα στάδια κακοποίησης, πριν καν ενηλικιωθεί.

Η Pamela Anderson έχει ζήσει τρομακτικά πράγματα, έχει γνωρίσει τεράστια φήμη, που ιδανικά δεν θα ήθελε, αφού συνοδευόταν από ένα ιδιωτικό sex tape με τον τότε σύζυγό της, μετρά αρκετούς γάμους και σήμερα, στα 55, είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Τώρα ένιωσε ότι ήταν έτοιμη να μοιραστεί τα πάντα με το κοινό, μέσα από το ντοκιμαντέρ του Netflix, "Pamela, a Love Story" και το βιβλίο της "Love, Pamela" που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις 31 Ιανουαρίου και αποκαλύπτουν την αλήθεια της. Αλλά πρώτα μιλά για αυτά στο Variety.

Στο βιβλίο μιλά για 3 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, που έλαβαν χώρα ενώ ήταν ακόμα ανήλικη. Επαναλαμβανόμενη παρενόχληση από την babysitter της, ένας βιασμός από έναν 25χρονο άντρα όταν εκείνη ήταν 12 χρονών και κακοποίηση από το αγόρι της και την παρέα του στο Λύκειο. Μέσα σε όλα αυτά, ζούσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας της κακοποιούσε σωματικά τη μητέρα της. Χώρισαν στα 70s αλλά τα ξαναβρήκαν μερικά χρόνια αργότερα.

Οι επιλογές της στους άντρες ακολουθούσαν ένα τοξικό μοτίβο και εκείνη δεν άργησε να το αντιληφθεί. Την έχουν πετάξει από αυτοκίνητο εν κινήσει, ο πατέρας των παιδιών της, Tommy Lee την κλώτσησε ενώ εκείνη κρατούσε τον 2 μηνών γιο τους. «Ήταν η μοναδική φορά που με χτύπησε, αλλά κατέθεσα διαζύγιο». Δεν ήταν όμως μόνο οι προσωπικές της σχέσεις που ήταν κακοποιητικές μαζί της. 18 μήνες μετά την άφιξή της στο Los Angeles, οι άντρες ένιωθαν ότι είχαν το δικαίωμα να κυκλοφορούν γυμνοί μπροστά της (όπως ο Tim Allen, για παράδειγμα), επειδή ήταν το sex symbol της δεκαετίας. Να την αγγίζουν, να της κάνουν προτάσεις, να της φέρονται σαν να μην είναι άνθρωπος.

Περιέγραψε ένα περιστατικό με τον Jack Nicholson που το λες περισσότερο άβολο και λιγότερο κακοποιητικό. «Ήμουν στο Playboy Mansion, μπαίνω σε ένα μπάνιο και στην μπανιέρα είναι ο Jack Nicholson με δύο πανέμορφες γυναίκες, κάνοντας τρίο. Πηγαίνω στον καθρέφτη για να φτιάξω το lipgloss μου, και τυχαία κοιταζόμαστε με τον Jack. Μάλλον ολοκλήρωσε αμέσως μετά, γιατί άκουσα έναν περίεργο ήχο και μου είπε «Σ'ευχαριστώ γλυκιά μου». Ήταν όμως μία τέτοια ελεύθερη εποχή όπου όλα επιτρέπονταν».

Παρόλα αυτά, η Pamela Anderson αρνείται να γίνει επικριτική. «Ο Tim Allen δεν μου έδειξε το πέος του με κακή πρόθεση. Ήταν κωμικός και ήταν η δουλειά του να ξεπερνά τα όρια. Απλώς δεν θα το έκανε σήμερα, στην εποχή μετά το #MeToo». Η ίδια καταπίεσε αρκετές κακές αναμνήσεις, ως μηχανισμό άμυνας, και νιώθει ότι τώρα είναι σε θέση να διαχειριστεί όλα όσα της συνέβησαν.

«Ο κόσμος έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μία καρικατούρα αυτού που είναι. Αλλά υπάρχει βάθος σε αυτή τη γυναίκα και μία νοημοσύνη που είναι έτοιμη να δείξει στον κόσμο», τονίζει η υπεύθυνη των ντοκιμαντέρ του Netflix, Lisa Nishimura.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει έξαλλη την Pamela είναι η σειρά του Hulu, "Pam & Tommy". «Ήταν σαν να έριξαν αλάτι σε μία πληγή που δεν έχει κλείσει και που τότε μου κατέστρεψε τη ζωή. Αποκαλεί τους υπεύθυνους μ@λ@κες, επειδή δεν της ζήτησαν ποτέ δημόσια συγγνώμη και φυσικά δεν τη ρώτησαν ποτέ για τη σειρά. «Δεν έχω δει ούτε ένα λεπτό από τη σειρά. Είναι σαν να βλέπω στολές Halloween». Τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Lily James που την υποδύεται και την κάλεσε στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, προκειμένου να ανακαλύψει το ποια πραγματικά είναι.

Jenny.Gr

Μιλά για τη χρυσή εποχή του Baywatch, τη μανία που δημιουργήθηκε γύρω από την ίδια και το πόσο λίγα χρήματα κέρδισε τελικά από αυτό. Και για τη φήμη, το τίμημα της οποίας ήταν πολύ υψηλό. Λίγο μετά το διαζύγιό της με τον Tomy Lee, και ενώ ζούσε μόνη στο Malibu με τους γιους της, ανακάλυψε μία Γαλλίδα έφηβη σε ένα από τα δωμάτια. «Δεν είμαι λεσβία, αλλά σε ονειρεύομαι», της είπε ενώ φορούσε το κλασικό κόκκινο μαγιό της σειράς. Λίγο πριν φτάσει η αστυνομία, η κοπέλα έκοψε τις φλέβες της και τελικά την απέλασαν.

Jenny.Gr

Ήταν η στιγμή που την έκανε να αποτραβηχτεί και να ασχοληθεί περισσότερο με την προσωπική ζωή της. Ακολούθησαν αρκετοί αποτυχημένοι γάμοι, με τον Kid Rock, δύο φορές με τον παίκτη πόκερ Rick Salomon και τον πιο πρόσφατο, το 2020, που κράτησε 12 μέρες.

Η νέα εποχή της Pamela Anderson περιλαμβάνει τα δύο προσωπικά projects, συζητήσεις για μία ταινία και τη συνεχή ενασχόλησή της με τον οργανισμό PETA για τα δικαιώματα των ζώων, για τα οποία έχει φτάσει μέχρι το Κρεμλίνο, στην ίδια αίθουσα με τον Putin. Για πρώτη φορά, είναι single, και δηλώνει ότι είναι η πιο ευτυχισμένη φάση της ζωής της, γιατί κάνει focus σε εκείνη, ταξιδεύει και προτιμά να επιστρέφει πάντα στο σπίτι της στον Καναδά, εκεί όπου γεννήθηκε. «Ό,τι κι αν γίνει, έχω αποδείξει ότι συνεχίζω και είμαι καλά. Μπορώ να ζήσω σε διαμέρισμα, σε τροχόσπιτο, σε έπαυλη. Παντού θα είμαι εντάξει».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Variety