UPDATE #NOW

Η Ναταλία Γερμανού έκανε δώρο γάτα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το Twitter αντέδρασε. Και καλά έκανε


Κλέλια Φατούρου

31 Ιανουαρίου 2023

Η Ναταλία Γερμανού έκανε δώρο γάτα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το Twitter αντέδρασε. Και καλά έκανε
Μία χειρονομία με καλή πρόθεση αλλά εντελώς λάθος λογική

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δεν Γίνεται» και μίλησε για την τεράστια επιτυχία του Maestro και το ταξίδι που ξεκίνησε μέσα από το Netflix.

Σε κάποια φάση, η παρουσιάστρια του προσέφερε κάποια δώρα, όπως μία κούπα και ένα δίσκο των Pink Floyd. Το τελευταίο όμως δώρο ήταν εκείνο που προκάλεσε αρνητικά σχόλια, και εδώ που τα λέμε, δικαίως.

Μία γάτα, με το όνομα Κλέλια, και ένα κλουβί μεταφοράς ήταν ο λόγος που το Twitter έγινε έξαλλο. Από ό,τι μάς είπε η Γερμανού, ο Χριστόφορος είχε μία γάτα, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών. Δεν ξέρουμε αν συνέβη προχθές ή πριν μερικούς μήνες, αλλά πρόκειται για ένα πρόσφατο γεγονός. Έτσι λοιπόν, η νέα γάτα Κλέλια θα αντικαταστήσει την παλιά και θα του κάνει παρέα, όπως συμβαίνει με τα κατοικίδια.

Αν το δούμε ανθρωπιστικά και συναισθηματικά, ναι, είναι ένα τρυφερό δώρο. Γνωρίζοντας ειδικά τα βαθιά φιλοζωικά συναισθήματα που έχει η Ναταλία Γερμανού, είναι μία χειρονομία αγάπης. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Η έκπληξη ωστόσο, στο πρόσωπο του Παπακαλιάτη, έδειξε ότι δεν το γνώριζε από πριν και του ήρθε κάπως ξαφνικό. «Όταν θα ταξιδεύω, θα τη φέρνω σε εσάς να την προσέχετε;», ήταν η αντίδρασή του και αυτό τα λέει όλα.

Jenny.Gr

Είναι λάθος να χαρίζεις κατοικίδια;

Ας ξεκινήσω από τα θετικά. Είναι λάθος να αγοράζεις. Τα ζώα πρέπει να σώζονται και μετά να υιοθετούνται, όπως πολύ σωστά κάνει το καταφύγιο "A Little Shelter" και πολλά άλλα. Το ίδιο ισχύει και για τη Ναταλία Γερμανού, που μέσα από τη στήλη της "Loveaway", φέρνει αδέσποτα, τα οποία δίνονται για υιοθεσία στους ενδιαφερόμενους.

Αυτό ακριβώς ήταν και το πρόβλημα. Όποιος ενδιαφέρεται και νιώθει ότι βρίσκεται σε αυτή τη φάση, μπορεί να το κάνει. Δεν είναι οκ να κάνεις ένα ζώο δώρο, για πολλούς και διάφορους λόγους. Από το πρακτικό του πράγματος, επειδή δεν ξέρεις το πρόγραμμα του κάθε ανθρώπου και αν μπορεί να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο σε ένα κατοικίδιο, μέχρι το συναισθηματικό. Ως άνθρωπος που έχασε γάτο (που δεν ήταν πλήρης ημερών) πριν από 1 χρόνο και λίγους μήνες, δεν ξέρω αν είμαι ακόμα έτοιμη να αποκτήσω άλλο. Μου έχουν προτείνει αμέτρητες φορές να μου χαρίσουν γάτα που βρήκανε, κι ενώ θέλω να βοηθήσω, θέλω να είναι μια διαδικασία που θα γίνει όταν είναι η ώρα της.

Είναι ένα πολύ βαθύ και προσωπικό θέμα το πώς θα διαχειριστείς το πένθος. Υπάρχουν εκείνοι που αποκτούν κατοικίδιο την επόμενη κιόλας μέρα και εκείνοι που δεν το παίρνουν ποτέ ξανά απόφαση. Το πένθος είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση και μόνο ο ίδιος ξέρεις πότε και αν είναι έτοιμος να υιοθετήσει ξανά. Τέλος, ακόμα και η επιλογή του ονόματος είναι κάπως παρεμβατική. Αν και υποστηρίζω το όνομα Κλέλια για προφανείς λόγους, κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτή την πρωτοβουλία για λογαριασμό σου. Δεν ξέρω αν θα ήθελα το όνομα συναδέλφου μου για την επόμενή μου γάτα.

Κατανοούμε απόλυτα την καλή πρόθεση και το νοιάξιμο πίσω από την κίνηση, αλλά είναι ακόμα τρυφερό να σκέφτεσαι όλες αυτές τις παραμέτρους πριν προβείς σε οποιαδήποτε κίνηση. Είμαστε εκεί για να υποστηρίζουμε τους άλλους, αλλά όχι για να παίρνουμε αποφάσεις για τους ίδιους. Ακόμα και αν ο Παπακαλιάτης έψαχνε σαν τρελός να βρει την επόμενη γάτα του, να του κάνει τα υπέροχα πατουσάκια και πουρπουρίσματα.