UPDATE #NOW

19χρονη TikToker κατέγραφε τη μάχη της με τον καρκίνο για να συγκεντρώσει χρήματα, αλλά ήταν απάτη


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2023

19χρονη TikToker κατέγραφε τη μάχη της με τον καρκίνο για να συγκεντρώσει χρήματα, αλλά ήταν απάτη
Instagram/barberica_eats
Η νεαρή κοπέλα υποκρινόταν ότι πάσχει από διάφορα είδη καρκίνου

Η Madison Russo χρησιμοποιούσε τα social media της για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον καρκίνο και αν συγκεντρώσει χρήματα στο GoFundMe. Τελικά μάζεψε σχεδόν 40 χιλιάδες δολάρια και τώρα απεδείχθη ότι απλώς εξαπατούσε τον κόσμο.

Η 19χρονη TikToker υποστήριζε ότι πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, παγκρεατικό καρκίνο σε στάδιο 2 και ότι είχε έναν όγκο γύρω από τη σπονδυλική στήλη της, σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου.

@olujuwonariwayo Tiktok influencer MADISON RUSSO arrested for faking cancer and sc@mming people of $37,000 😱😱 #maddierusso #maddierussofakecancer ♬ original sound - Lady J

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Eldridge, αρκετοί ανώνυμοι μάρτυρες με ιατρική εμπειρία εντόπισαν τις ανακολουθίες σε αυτά που έλεγε η Russo στα social media και διεξήχθη έρευνα. Τα ιατρικά της αρχεία έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ καρκίνος στην πόλη που διέμενε, αλλά και στις γύρω και τελικά συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου για απάτη.

Προσπαθούν να εντοπίσουν τα εκατοντάδες θύματά της, ενώ υπήρξαν και ιδιωτικές δωρεές από εταιρίες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σχολεία και πολίτες. Το GoFundMe κατέβασε τη δωρεά και απαγόρευσε την είσοδο της Russo στην πλατφόρμα, ενώ αποζημιώθηκαν όσοι έδωσαν χρήματα εκεί.