UPDATE #NOW

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φτιάχνεις μακαρόνια, σύμφωνα με 3 Ιταλούς σεφ


JTeam

27 Μαρτίου 2023

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φτιάχνεις μακαρόνια, σύμφωνα με 3 Ιταλούς σεφ
Unsplash
Βγάλε τον Ιταλό σεφ που κρύβεις μέσα σου, εύκολα και γρήγορα

Αν έχεις πει έστω μία φορά ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ούτε μακαρόνια και δε σε έχουν πιστέψει, μπορείς να δείξεις αυτό εδώ το άρθρο. Γιατί σε ακούμε, σε στηρίζουμε, και θα σου πούμε τι ακριβώς πρέπει να διορθώσεις.

Το να βράσεις νερό δε θέλει καμία ιδιαίτερη τεχνική, όλοι το ξέρουν αυτό. Το να πετάξεις τα μακαρόνια μέσα, επίσης. Αυτό που έχει σημασία, είναι η στιγμή που θα το κάνεις. Μπορεί να το κάνεις πριν ακόμη ζεσταθεί, αμέσως μόλις ακουμπήσεις την κατσαρόλα στο μάτι. Μπορεί να περιμένεις 10 λεπτά, μπορεί να έχεις τόση υπομονή ώστε να περιμένεις όντως να βράσει το νερό. Είναι ένα μικρό μέρος της διαδικασίας, αλλά από τα σημαντικότερα.

Δες τι πρέπει να κάνεις, προκειμένου να βγάλεις τον Ιταλό σεφ που κρύβεις μέσα σου

O Francesco Mazzei, ο σεφ που ίδρυσε τα εστιατόρια Radici, Fiume και Sartoria στο Λονδίνο, και συγγραφέας του “Mezzogiorno: Southern Italian Cooking”, προτείνει να μη γεμίζεις με κρύο νερό το κατσαρολάκι, αλλά με ζεστό, από τη βρύση. Έτσι, θα βράσει πιο γρήγορα και θα γλιτώσεις λίγο ρεύμα.

Έπειτα, ο Patrick Money που εργάζεται στο Pazza Market & Cucina, δήλωσε στη HuffPost πως το κλειδί είναι να περιμένεις να βράσει καλά το νερό, για να βγουν ωραία τα μακαρόνια σου. Αν βιαστείς θα απορροφήσουν υπερβολικά πολύ νερό και θα μαλακώσουν πολύ γρήγορα και, ακόμη χειρότερα, θα κολλήσουν. Επίσης, καλό είναι να τα ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, καλό είναι να βάλεις αλάτι. Η Lina Nicolai, η οποία είναι από τη Νάπολη και σεφ στο εστιατόριο Il Piatto της Washington, εξηγεί πως όχι απλώς παίρνουν ωραία γεύση τα μακαρόνια, αλλά και το νερό, το οποίο στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις στην σάλτσα.

Ανακεφαλαιώνουμε: Γεμίζεις την κατσαρόλα με ζεστό νερό, και περιμένεις να βράσει καλά, πριν ρίξεις τα μακαρόνια. Προσθέτεις αλάτι ενώ βράζει, κρατάς το νερό για να φτιάξεις τη σάλτσα και έχεις την ωραιότερη μακαρονάδα.