UPDATE #NOW

Πώς σε βλέπουν οι άλλοι, με βάση το χρώμα που φοράς συχνότερα


JTeam

28 Μαρτίου 2023

Πώς σε βλέπουν οι άλλοι, με βάση το χρώμα που φοράς συχνότερα
pexels
Εσένα, ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Όλοι έχουμε από ένα αγαπημένο χρώμα, αλλά σχεδόν κανείς μας δεν καταλαβαίνει ότι τα χρώματα που φοράμε, επηρεάζουν το πώς νιώθουμε αλλά και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Πέρα από τα γνωστά, όπως ότι το κόκκινο είναι σέξι και το λευκό αγνό, τα χρώματα έχουν άπειρα νοήματα και συμβολισμούς χάρη στην ψυχολογία των χρωμάτων.

Μπλε

Είναι συνδεδεμένο με τον ουρανό, τη θάλασσα, με μια γενικότερη αίσθηση ηρεμίας και φορώντας το, αποπνέεις γαλήνη. Σύμφωνα με έρευνα του House Beautiful, φαίνεται πως είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας χρώματα ενώ θεωρείται ιδανικό την επόμενη φορά που θα θες να ξεχωρίσεις σε συνέντευξη για δουλειά.

Κόκκινο

Συνήθως το συνδέουμε με την αγάπη και το πάθος αλλά παράλληλα είναι σημάδι κυριαρχίας. Αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα και το προτιμάς στις εμφανίσεις σου, σε βοηθάει να βγάλεις όλο σου τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση.

Πράσινο

Το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, είναι η φύση αλλά το πράσινο είναι παράλληλα συνώνυμο της ηρεμίας και της γαλήνης. Σε κάνει να δείχνεις ένα επιτυχημένο, αρκετά προσγειωμένο, φιλικό και ισορροπημένο άτομο.

Jenny.Gr

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί σε κάνει να δείχνεις χαρούμενη και αισιόδοξη φύση αλλά παράλληλα βγάζει μια αλαζονεία στους άλλους, μετά το κόκκινο. Είναι γενικά μια επιλογή προς αποφυγή και είτε πας σε πρώτο ραντεβού είτε σε συνέντευξη για δουλειά.

Κίτρινο

Αν το αγαπημένο σου χρώμα είναι το κίτρινο, ξεχωρίζεις καθώς το κίτρινο είναι αρκετά υποτιμημένο χρώμα και το προτιμά μόνο το 5%. Το συγκεκριμένο χρώμα θεωρείται ότι εκτοξεύει τη διάθεση στα ύψη ενώ δείχνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου αλλά και τη θετική του διάθεση.

Μωβ

To μωβ έχει κάτι από μαγεία και μυστικισμό. Αν φοράς συχνά αυτό το χρώμα, οι άλλοι σε βλέπουν σαν ένα σοφό και αρκετά μυστηριώδες άτομο.

Ροζ

Το ροζ είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα ενώ θεωρείται ότι μειώνει την επιθετικότητα και τον θυμό. Έτσι, φορώντας αυτό το χρώμα, αποκτάς ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους.

Γκρι

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Αποπνέει σιγουριά και δύναμη ενώ δείχνει στους άλλους ότι δεν έχεις κανέναν φόβο και σου αρέσουν τα ριψοκίνδυνα.

Μαύρο

Αν φοράς συχνά μαύρα, δίνει την εντύπωση μιας μυστηριωδούς, δυναμικής και ηγετικής φύσης. Ωστόσο, συχνά συνδέεται με κάτι αρνητικό και σκοτεινό.