UPDATE #NOW

Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους single Βρετανούς: «Αν θέλετε έξαλλα βράδια, μείνετε μακριά»


JTeam

30 Μαρτίου 2023

Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους single Βρετανούς: «Αν θέλετε έξαλλα βράδια, μείνετε μακριά»
Unsplash
Σύντομα θα κυκλοφορήσει και οδηγός συμπεριφοράς για την πόλη

Οι Βρετανοί τουρίστες δεν έχουν και την καλύτερη φήμη – ας μην ξεχνάμε πως κάθε καλοκαίρι των ‘00s, τους βλέπαμε να πρωταγωνιστούν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Τους αρέσει να πίνουν πολύ, να κυκλοφορούν ημίγυμνοι και, σε αρκετές πόλεις, οι ντόπιοι δεν είναι εντάξει με αυτό. Οι κάτοικοι του Άμστερνταμ, συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προειδοποιήσουν τους Άγγλους που ετοιμάζονται για Σαββατοκύριακα με ένταση, μα «μείνουν μακριά» από την περιοχή τους.

Ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, όταν οι Βρετανοί ψάχνουν όρους όπως «φτηνό ξενοδοχείο Άμστερνταμ», «πάρτι για εργένηδες Άμστερνταμ» ή «παμπ Άμστερνταμ», θα τους εμφανίζονται βίντεο με τις συνέπειες της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. «Έρχεσαι στο Άμστερνταμ για ένα βράδυ εξαλλοσύνης + γίνεσαι λιώμα = 140 ευρώ πρόστιμο + καταγραφή στο ποινικό σου μητρώο = λιγότερες προοπτικές επιτυχίας», γράφουν στη λεζάντα, ενώ τα βίντεο δείχνουν τουρίστες να συλλαμβάνονται, να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα όπου τους παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τους κλείνουν σε κελιά.

Σε εμάς μπορεί να φαίνεται αστείο κάτι τέτοιο, όμως οι κάτοικοι του Άμστερνταμ έχουν υποφέρει από τουρίστες. Πολλοί πηγαίνουν στην πόλη με μοναδικό στόχο να μεθύσουν και να κάνουν χρήση ουσιών, κάτι που αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά εγκληματικότητας. Επίσης, σύμφωνα με τον Guardian, οι Βρετανοί άνδρες ηλικίας 18-35 (όπως κι οι Ολλανδοί ίδιας ηλικίας) δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα στην “Red Light District”, κάτι που δυσαρεστεί τους ντόπιους. «Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι αν έχουν σκοπό να φερθούν άσχημα και να προκαλέσουν ζημιές. Ως πόλη, λέμε το εξής: Θα προτιμούσαμε να μην είχαμε κάτι τέτοιο, οπότε μείνετε μακριά», τονίζει η αντιδήμαρχος οικονομικών της ολλανδικής πρωτεύουσας, σε συνέντευξη Τύπου.

Κι ενώ η καμπάνια κατονομάζει τους Βρετανούς, αποτελεί προειδοποίηση προς όλους. Μάλιστα, πρόκειται να κυκλοφορήσει συμπληρωματικός οδηγός συμπεριφοράς, ο οποίος θα υποδεικνύει στους τουρίστες τι είναι αποδεκτό στο Άμστερνταμ και τι όχι, ενώ την τουριστική περίοδο, οι οίκοι ανοχής και τα μπαρ της Red Light District θα κλείνουν νωρίτερα.