UPDATE #NOW

Αυτός είναι ο λόγος που το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας έγινε πράσινο


JTeam

30 Μαΐου 2023

Αυτός είναι ο λόγος που το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας έγινε πράσινο
Οι κάτοικοι είδαν την καθόλου διακριτική αλλαγή την Κυριακή και όλοι απόρησαν

Ένα τμήμα του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας έγινε λαχανί. Δεν είναι αστείο, ο κόσμος απόρησα γιατί - μαζί τους, κι εμείς. Η θεαματική αυτή μεταμόρφωση οφειλόταν στη φλουορεσκεΐνη, μια μη τοξική ουσία που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των δικτύων αποχέτευσης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Οι κάτοικοι παρατήρησαν την αλλαγή την Κυριακή, γεγονός που ώθησε την αστυνομία να διεξάγει έρευνα εν μέσω εικασιών ότι θα μπορούσε να πρόκειται για διαμαρτυρία ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή.

Η ανάλυση, ωστόσο, έδειξε «την παρουσία φλουορεσκεΐνης στα δείγματα που ελήφθησαν", αναφέρει η περιφερειακή υπηρεσία για την πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος του Βένετο (Arpav).

Τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν», δήλωσε η Arpav, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση της ουσίας.

Κι ενώ είναι εντυπωσιακό, δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο.

Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu έβαψε τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα με μια φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας, σε ένα κόλπο για την προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.