VIDEO

«Μας αναγκάζετε να συγκρατούμαστε»: Η αγανάκτηση των ανδρών της Αυστραλίας, όταν οι γυναίκες μπήκαν ελεύθερα στα μπαρ


The Jennettes

22 Ιουλίου 2021

«Μας αναγκάζετε να συγκρατούμαστε»: Η αγανάκτηση των ανδρών της Αυστραλίας, όταν οι γυναίκες μπήκαν ελεύθερα στα μπαρ

Σε μία εποχή που ο αγώνας για την ισότητα των φύλων δίνεται καθημερινά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως, παρά την πρόοδο που περιμένουμε να δούμε, έχουμε κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Το παρακάτω βίντεο, μάλιστα, το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο: Παρουσιάζει τις αντιδράσεις των ανδρών της Αυστραλίας όταν επιτράπηκε η είσοδος των γυναικών στα μπαρ.

Μέχρι το 1970, εκείνες που ζούσαν στο Queensland μπορούσαν να απολαύσουν ένα ποτό σε κάποια παμπ, σε κήπους ή σε ειδικούς χώρους για γυναίκες. Τα μπαρ, ωστόσο, ήταν απαγορευμένα. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος και μπόρεσαν να καθίσουν πλάι στους άνδρες, το κανάλι ABC έστειλε μία ρεπόρτερ και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε.

Απευθυνόμενη σε μία αντροπαρέα, ρώτησε αν η παρουσία της εκεί ήταν ενοχλητική. Πείραζε, άραγε, που έπινε ένα ποτό ακριβώς δίπλα;

«Ναι», ήταν η απάντηση του ενός. «Πιστεύω, προσωπικά, πως το μέρος για τις γυναίκες είναι το saloon ή ένα lounge».

Όπως ήταν επόμενο, ρωτήθηκε γιατί. «Αν θες να μιλήσεις ή να βρίσεις ή κάτι παρόμοιο και μία γυναίκα στέκεται πίσω σου, δεν μπορείς, έτσι δεν είναι;», εξήγησε.

«Δε σας ενοχλεί που είμαι εδώ, σωστά;», είπε σε κάποιον άλλο πελάτη, πλησιάζοντάς τον. «Με πειράζει», απάντησε αμέσως. «Γιατί να στέκεσαι δίπλα μου;»

«Αν ήταν ένας άνδρας δίπλα σας, θα χαιρόσασταν. Σωστά;», συνέχισε εκείνη. Κι αυτός, καπνίζοντας το τσιγάρο του, την πήρε αγκαλιά, έσφιξε τον ώμο της και της είπε: «Α, δεν ξέρω. Δε με ενοχλείς».

Όπως είναι επόμενο, την έκανε να αισθανθεί άβολα. «Το θέμα είναι με τις γυναίκες γενικά, ε;», ρώτησε ξανά. «Α, τις αγαπώ όλες», είπε. Δεν τις ήθελε όμως στα μπαρ, γιατί δεν ένιωθε άνετα να βρίσει. «Θα σου το θέσω έτσι, αναγκαζόμαστε να συγκρατούμαστε», είπε. 

Η ρεπόρτερ έκανε να φύγει και να μιλήσει με άλλους θαμώνες. Εκείνος, όμως, άγγιξε το λαιμό της. Γελώντας, του είπε πως την παρενοχλεί και ζήτησε να πάρει το χέρι του από πάνω της.

«Δεν είναι το χέρι μου, είναι το δάχτυλό μου», απάντησε, όλο αλαζονεία. «Μας ρώτησε τι γίνεται όταν μία γυναίκα μπαίνει σε ένα μπαρ και της δείχνω», ανακοίνωσε δυνατά, σε όλους.

 

Δείτε ακόμη: Pierre de Vallombreuse: εκεί που η φυλετική ισότητα είναι δεδομένη

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr