VIDEO

Aεροσυνοδοί της Alitalia βγάζουν τα ρούχα τους σε διαματρυρία για τα "εξευτελιστικά συμβόλαια" της εταιρείας


The Jennettes

22 Οκτωβρίου 2021

Aεροσυνοδοί της Alitalia βγάζουν τα ρούχα τους σε διαματρυρία για τα "εξευτελιστικά συμβόλαια" της εταιρείας

Έπειτα από 74 χρόνια ιστορίας, η ιταλική αεροπορική εταιρία, Alitalia, πραγματοποίησε την τελευταία της πτήση. Ήταν ένα ταξίδι επιστροφής από το Calgari στη Ρώμη. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 11.

Μετά την πτώχευσή της, η εταιρεία αντικαταστάθηκε από την ΙΤΑ που, επίσης, βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο κι έλαβε χρηματοδότηση 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση, για να ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Την παραπάνω απόφαση ακολούθησαν αντιδράσεις, καθώς θα απολυόταν το 70% των 10 χιλιάδων εργαζομένων της Alitalia. Όσοι παραμείνουν, θα πληρώνονται πολύ λιγότερο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αεροσυνοδοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Δίνουν τη μάχη τους και δε διατίθενται να παραδώσουν τα όπλα χωρίς προσπάθεια. Συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη λοιπόν, φορώντας τις στολές τους, και γδύθηκαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε πρώτα από όλα τον πόνο κι έπειτα τη στήριξη προς όλους τους συναδέλφους που αναγκάστηκαν να υπογράψουν εξευτελιστικά συμβόλαια», δήλωσε η αεροσυνοδός Cristina Poggesi.

Όλες μαζί, στάθηκαν επάνω στον Καπιτωλινό Λόφο. Άφησαν τις τσάντες τους στο έδαφος, έβγαλαν τις στολές κι έμειναν με τα εσώρουχά τους. «Είμαστε η Alitalia», φώναξαν αργότερα. 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

jenny.gr