Το καθηλωτικό trailer για τη ζωή του Alexander McQueen

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το καθηλωτικό trailer για τη ζωή του Alexander McQueen

Ονειρικός, dark, πρωτοπόρος. Αυτές είναι λίγες από τις λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τον Alexander McQueen, τον σχεδιαστή που κατάφερε να στιγματίσει τη βιομηχανία της μόδας με το μοναδικό του ύφος. Γεννημένος στις 17 Μαρτίου το 1969, στο  Lewisham του Λονδίνου, μεγάλωσε μέσα σε ένα background που θα μπορούσε άνετα να του προσδώσει τον χαρακτηρισμό του «κακού παιδιού της μόδας», ο Alexander McQueen κατάφερε να εξελιχθεί από σε έναν δημιουργό με τεράστια καλλιτεχνική αξία.

Αυτό είναι και το story γύρω από το οποίο ξετυλίγεται η ταινία που θα μας ταξιδέψει σε άγνωστες πτυχές της ζωής του και πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, με το εντυπωσιακό και αρκετά καθηλωτικό trailer να μας έχει ήδη συναρπάσει.

Ποιος ήταν ο Alexander McQueen;

Ο άνθρωπος που έκανε τα skulls να αποτελούν fashion σύμβολο, χαρακτηρίστηκε ως «ο hooligan της Βρετανικής μόδας» (με αφορμή τη συλλογή του “Highland Rape” για τη σεζόν F/W 2005) ενώ παράλληλα έτρεφε μεγάλο θαυμασμό για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, είχε εκμυστηρευτεί πως πίσω από τις θεατρικές δημιουργίες του κρυβόταν η ανάγκη να προστατεύσει τους ανθρώπους και δήλωνε: «Πολλά από τα ρούχα μου είναι σκληρά, σαν πανοπλία». Ο ευαίσθητος ψυχισμός του σε συνδυασμό με τον dramatic χαρακτήρα του είχαν πάντα ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο καλοστημένα και εμπνευσμένα fashions shows. Η ανορθόδοξη προσέγγισή του προς τη μόδα έκανε τις δημιουργίες του να αποπνέουν ένα απίστευτο δυναμισμό και ενέργεια, ακροβατώντας τέλεια ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό, στο εύθραυστο και στο δυναμικό.

Το 2010 έμελε να είναι η χρονιά που θα γραφόταν το τέλος της πορείας του. Το αγαπημένο παιδί της μόδας βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά του στο Mayfair του Λονδίνου, μία ημέρα πριν την κηδεία της πολυαγαπημένης του μητέρας, ο θάνατος της οποίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πράξη αυτοκτονίας του. Στην κηδεία του παρευρέθηκε πλήθος ανθρώπων της μόδας, ανάμεσά τους η Kate Moss, Naomi Campbell, Stella McCartney και Daphne Guinness.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss