Μία καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Μία καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών

Το 30% των γυναικών θα αντιμετωπίσει μία φορά στη ζωή του σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση, ενώ το 20% θα πέσει θύμα βιασμού.  Αυτές είναι γνωστές στατιστικές, που σε πολλές από εμάς μπορεί να φαίνονται μακρινές γιατί «Σε εμένα δε θα συμβεί», όμως αν σκεφτούμε καλά, όλο και κάποια θα ξέρουμε που της συνέβη μία φορά, ή βρίσκεται σε μία σχέση  που κάτι τέτοιο γίνεται διαρκώς. 

Η καμπάνια #dontacceptit είναι εδώ για τις γυναίκες που βίωσαν ή βιώνουν τέτοιες καταστάσεις, ώστε να τους δώσει δύναμη να μιλήσουν και να παλέψουν για περνούν.

 

 

«Δε θα αλλάξει. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα φέρει λουλούδια ή θα ζητήσει συγγνώμη. Δε θα είναι εύκολο να φύγεις και δεν μπορείς να βρεις τη δύναμη για να το κάνεις. Και όσοι σε λυπούνται που είσια ‘θύμα’, δεν αναγκάστηκαν ποτέ να περάσουν όσα περνάς εσύ. Και δε συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά παίρνει καιρό. Ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις γνώμη για τίποτα, είσαι μόνη και δεν μπορείς να ελέγξεις τη ζωή σου. Δεν αντιφράς. Εκείνος μπορεί να πιστεύει όντως ότι σε αγαπάει. Αλλά αυτή η αγάπη είναι καταστροφική. Μπορεί να μην το κάνει τελείως. Ίσως να μη σε χτυπήσει τελικά. Αλλά πάντα θα αισθάνεσαι τη λεκτική κακοποίηση σε κάθε μορφή. Θα γίνεσαι όλο και πιο μικρή, μέχρι να εξαφανιστείς. Θα το δεχτείς; Μην το δεχτείς.», είναι το μήνυμά της.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss