WELL BEING

Υγιεινές συνήθειες που μας προσθέτουν κιλά


9 Μαΐου 2021

Υγιεινές συνήθειες που μας προσθέτουν κιλά

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, μερικά από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε - όπως η μείωση του λίπους και των υδατανθράκων - θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να έχουν το αντίστροφο αποτέλεσμα.

Μάθετε ποιες «υγιεινές» συνήθειες θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες για την αύξηση του βάρους σας.

Κόβετε το λίπος από τη διατροφή σας

Για πολλούς που κάνουν δίαιτα, το λίπος φαίνεται σαν ο απόλυτος εχθρός Ωστόσο, η επιλογή προϊόντων με χαμηλά λιπαρά μπορεί πολλές φορές να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα, σε σχέση με τη την επιλογή εκείνων που περιέχουν μέτριες ποσότητες λίπους.

Επίσης σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, δεν είναι όλα τα λίπη κακά για εσάς ...

Πρώτον, πολλά γεύματα με χαμηλά λιπαρά είναι πλούσια με ζάχαρη για αντιστάθμιση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν ακόμα να οδηγήσουν αναπόφευκτα σε αύξηση βάρους. Επιπλέον μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση καλών μονοακόρεστων λιπών - που βρίσκονται στις ελιές, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο - μπορεί στην πραγματικότητα να συμβάλει στην προώθηση της απώλειας βάρους.

Ασκείστε πολύ

Ενώ η άσκηση είναι απαραίτητη για την καλή υγεία και, όταν προσεγγιστεί σωστά, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα κιλά, πολλοί κάνουν ζωτικά λάθη που μπορούν να τους οδηγήσουν να κερδίσουν βάρος. Πρώτον, η έρευνα διαπίστωσε ότι το να βασίζεστε αποκλειστικά στην άσκηση για τη διαχείριση του βάρους, μπορεί πραγματικά να είναι αναποτελεσματικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση, όταν δεν συνδυάζεται με τις διατροφικές αλλαγές, δεν συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Επιπλέον, πολλοί από εμάς υπερεκτιμούμε την ποσότητα των θερμίδων που καίγονται μέσω της γυμναστικής καταλήγουμε στην υπερκατανάλωση τροφής πριν ή μετά την προπόνηση, οδηγώντας σε αύξηση βάρους.


Πίνετε πολλούς χύμούς.

Τα φρούτα είναι αναμφισβήτητα θρεπτικά, ωστόσο, λόγω των υγιών ιδιοτήτων τους, πολλοί άνθρωποι πίνουν χυμούς και smoothies, ξεχνώντας το γεγονός ότι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Προσπαθήστε να μην πίνετε τα φρούτα αλλά να τρώτε, ώστε να αυξάνεται το αίσθημα κορεσμού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.