«Να μην σου φέρει η ζωή όσα μπορείς ν’ αντέξεις»

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

«Να μην σου φέρει η ζωή όσα μπορείς ν’ αντέξεις»

Οι γυναίκες είναι #atromites, μπροστά στο φόβο να πάθει κάτι το παιδί τους, μπροστά στο πρόβλημα της φίλης τους, της μαμάς τους. Όλες είναι παρούσες χωρίς φόβο, χωρίς δεύτερη σκέψη με αυταπάρνηση και θα δώσουν από το περίσσευμα της ψυχής τους.

Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για τις ίδιες; Τι γίνεται όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους φόβους;

Το Doctoranytime με αφορμή την έλευση του Οκτωβρίου που είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού,  έτρεξε μία μεγάλη έρευνα σε δείγμα 1500 γυναικών με ζητούμενο, γιατί αφού έχουν εντάξει στη ρουτίνα τους τον γυναικολόγο δεν προχωρούν και σε εξέταση για τον μαστό; Το 30% δήλωσε ότι δεν πάει να εξεταστεί γιατί φοβάται το αποτέλεσμα! Και επι λέξει αναφέρθηκε πολλές φορές «Τι θα μου βγάλει τώρα;...Καλύτερα να λείπει» .

Αυτές οι γυναίκες είναι ανάμεσά μας, είναι εκείνες που θα τρέξουν πρώτες όταν έχουμε πρόβλημα, είναι εκείνες που στα μάτια μας είναι οι πιο δυναμικές, ίσως να είμαστε κι εμείς.

Υπάρχει μία παλιά παραδοσιακή ευχή που λέει : «να μην σου φέρει η ζωή όσα μπορείς να αντέξεις» . Μόνο που για κάποιες γυναίκες δεν έπιασε. Δοκιμάστηκαν και βγήκαν πιο δυνατές, ατρόμητες νικήτριες.

Τα λόγια τους μας εμπνέουν:

«...Μην το βάζετε κατω . Αν είστε τυπικές στον έλεγχο σας κ΄ έχετε εμπιστοσύνη στον γιατρό σας δεν έχετε να φοβόσαστε τίποτα. Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ..Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.» Survivor Καρκίνου του Μαστού - Ασθενής Doctoranytime

Με πολύ προσπάθεια των γιατρών και δύναμη προσωπική όλα πάνε καλύτερα τώρα μετά από τέσσερα χρόνια. Συμβουλή αν μπορώ να δώσω. Έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος, πρόληψη και όλα θα γίνουν ευκολότερα αν κάτι συμβεί.» Survivor Καρκίνου του Μαστού - Ασθενής Doctoranytime

Μην το βάζεις κάτω, μην ενδίδεις στους φόβους σου…Είσαι ατρόμητη. Να το θυμάσαι.

Εξετάσου άμεσα.  Δες εδώ πως μπορείς να το κάνεις εύκολα.

 

More for you

 
 

Don't Miss