4 απλά πράγματα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

4 απλά πράγματα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων του καρκίνου το μαστού θα μπορούσε να είχε προληφθεί εάν οι γυναίκες παίρνανε τα κατάλληλα μέτρα. Γι αυτό και παρακάτω θα δούμε 5 απλά πράγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

 

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε δυο με τρία ποτήρια την εβδομάδα. Το αλκοόλ, που καταναλώνεται ακόμη και σε μικρές ποσότητες, πιστεύεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν την περικοπή του κρασιού, της μπύρας και των ποτών με πολύ αλκοόλ. 

Αρχίστε να ασκήστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα (πιο συχνά είναι ακόμα καλύτερα). Πληθώρα πρόσφατων ερευνών δείχνει ότι η σωματική άσκηση αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Επίσης η American Cancer Society εκτιμά ότι περίπου το ένα τρίτο των θανάτων από κάθε είδους καρκίνο στις ΗΠΑ οφείλεται στηνυποκινητικότητα και στην ανθυγιεινή διατροφή.

Διαβάστε εδώ: Οι πιο γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού

Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος ή χάστε κιλά εάν είστε υπέρβαρες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία, ειδικά αν είστε στην εμμηνόπαυση, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Επίσης, μια μελέτη που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2008 από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας MD Anderson Cancer Center έδειξε ότι οι παχύσαρκες και οι υπέρβαρες γυναίκες είχαν χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού και μεγαλύτερη πιθανότητα επιθετικότερων ασθενειών από ό, τι οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος.

Κάντε μηνιαία αυτο-εξέταση στο μαστό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει σωστή οδηγία από το γιατρό σας και ότι κάνετε σωστά την αυτό-εξέταση. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε για τυχόν αλλαγές στο σώμα σας. Και φυσικά μετά από την ανάλογη ηλικία μην αμελείτε να κάνετε μαστογραφία μια φορά το χρόνο.

More for you

 
 

Don't Miss