Αυτά είναι τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας και για τα δυο φύλα. Και παρόλο που αρκετά από αυτά θεραπεύονται, υπάρχουν και κάποια που δεν είναι ιάσιμα, όπως ο HIV, ο έρπης και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Η προστασία κατά τη σεξουαλική επαφή είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Όμως, όσο αφορά τα προφυλακτικά και την εφαρμογή τους, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί μέχρι τώρα να κάνατε λάθος και να μην το έχετε συνειδητοποιήσει.

Καθυστερημένη εφαρμογή

Σε μια έρευνα το 51 τοις εκατό των ανθρώπων ανέφεραν ότι έβαζαν το προφυλακτικό καθυστερημένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα είτε να κολλήσουν κάποιο νόσημα είτε να έχουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Αποτυχία αφαίρεσης του αέρα

Οι περισσότεροι άντρες αλλά και γυναίκες δεν βγάζουν τον αέρα πριν την εφαρμογή του προφυλακτικού. Αυτό το λάθος μπορεί να προκαλέσει διαρροή ή σπάσιμο. Την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί και μην τα περιμένετε όλα από το σύντροφο σας.

Κρατάτε το προφυλακτικό στη τσέπη σας ή στο πορτοφόλι

Η άσκοπη τριβή και η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσουν το προφυλακτικό. Το 98 τοις εκατό των γυναικών ανέφεραν ότι έμειναν έγκυες, ενώ είχαν χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Και αυτό συνέβη διότι δεν έδωσαν σημασία στις αλλοιώσεις που είχε υποστεί το προφυλακτικό. Είναι σημαντικό να διαβάζετε τις οδηγίες φύλαξης και αποθήκευσης.

Δεν ελέγχετε την ημερομηνία λήξης

Τα προφυματικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε χρονική περίοδο, γιατί έχουν ημερομηνία λήξης. Πριν το ανοίξετε ή το αγοράσετε, είναι σημαντικό να κοιτάτε πότε λήγει.

Σπάσιμο του προφυλακτικού από τα λιπαντικά

Περίπου το 29% των χρηστών αναφέρουν θραύση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αυτό συμβαίνει είτε από σφάλμα κατά την εφαρμογή είτε επειδή είναι ελαττωματικό το προϊόν. Όμως, υπάρχει και άλλο ένα λάθος που γίνεται και αυξάνει τις πιθανότητας σπασίματος και είναι η χρήση λιπαντικών. Τα λιπαντικά με βάση το λάδι μπορεί να καταστρέψουν το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένα τα προφυλακτικά, γι αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε.

Επαναχρησιμοποίηση

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sexual Health έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό αντρών και γυναικών χρησιμοποιούν το ίδιο προφυλακτικό τουλάχιστον δυο φορές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Είναι λάθος! Μια φορά το βάζετε και μετά το τέλος της πράξης το πετάτε.

More for you

 
 

Don't Miss