Εσείς ξέρατε ότι το κάπνισμα βλάπτει και την ομορφιά;

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εσείς ξέρατε ότι το κάπνισμα βλάπτει και την ομορφιά;

4 ακόμη λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα.

Είναι γνωστό πως το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και πως οι ασθένειες που οφείλονται στο κάπνισμα ολοένα και αυξάνονται. Γνωρίζετε όμως ότι βλάπτει σοβαρά και την ομορφιά σας; Εκτός απ’ το ότι θα κάνει τα μαλλιά σας να μυρίζουν και τα δάχτυλά σας να κιτρινίσουν. Δείτε παρακάτω τις συνέπειες:

Ο καπνός θα σας δώσει ένα γκρίζο δέρμα, μιας και η νικοτίνη συσφίγγει τα αιμοβόρα αγγεία με αποτέλεσμα το δέρμα να ασφυκτιά από έλλειψη οξυγόνου. Το δέρμα πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς από αίμα για να παραμείνει υγιές.

Το κάπνισμα θα σας κάνει να έχετε δυσάρεστη αναπνοή, αφού ξεραίνει τις μεμβράνες του στόματος, που παράγουν σάλιο. Χωρίς αρκετό σάλιο η κακοσμία είναι αναπόφευκτη, αφού το σάλιο σκοτώνει τα βακτήρια.

Προκαλεί και ουλίτιδα, μιας και το κάπνισμα κατατρώγει τους αμυντικούς μηχανισμούς του στόματος.

Τέλος, το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, αφού αφυδατώνει το δέρμα, δημιουργεί λεπτές ρυτίδες και δημιουργεί προβλήματα στον πνεύμονα και τους βρόγχους σας.

Κόψτε λοιπόν το κάπνισμα και μέσα σε οχτώ ώρες τα επίπεδα του δηλητηριώδους μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα θα φτάσουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Μέσα σε δύο μέρες οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής θα μειωθούν και μέσα σε ένα χρόνο οι πρόωρες ρυτίδες θα μειωθούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

More for you

 
 

Don't Miss