2+1 χειμωνιάτικες τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

2+1 χειμωνιάτικες τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Φρούτα και λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας.

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει ο χειμώνας, πολλοί από άνθρωποι παραπονιούνται, ότι δεν υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά διαθέσιμα. Φυσικά διαφωνούμε σε αυτήν την άποψη, καθώς στα σούπερ μάρκετ υπάρχει πάντα μεγάλη ποικιλία. Οι υγιεινές επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ.

Τρεις από τις πιο υγιεινές χειμωνιάτικες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι οι εξής:

1. Λαχανάκια Βρυξελλών. Ένα μέλος της οικογένειας "λάχανο", είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών στα οποία διακρίνεται μία αύξηση στη δημοτικότητά τους. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ που δυναμώνουν τους μύες και βιταμίνης C που σας χαρίζει λάμψη και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης ένα φλιτζάνι λάχανα Βρυξελλών περιέχει περίπου 15 τοις εκατό της ημερήσιας δόσης σιδήρου και το 13 τοις εκατό των συνιστώμενων ινών που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

2 . Κουνουπίδι. Από τότε που μας οι ειδικοί πρότειναν να φορτώσετε τα πιάτα μας με χρώμα, τα λευκά τρόφιμα έχουν αφαιρεθεί. Το κουνουπίδι δεν το αξίζει. Είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος και βιταμίνης C και Κ. Επίσης περιέχει πολύ σίδηρο, φυτικές ίνες, κάλιο που συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία των μυών και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Αχλάδια. Ένας από τους καρπούς με πλούσιες ίνες που βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να προωθήσει στην απώλεια βάρους. Μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Κ. Τα αχλάδια είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες Β, ασβέστιο, μαγνήσιο , κάλιο και μαγγάνιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

More for you

 
 

Don't Miss