Οι 7 απίθανοι εχθροί του σπέρματος

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Οι 7 απίθανοι εχθροί του σπέρματος

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών και είναι απίστευτοι στο άκουσμα τους καθώς δεν τους έχουμε σκεφτεί ποτέ. 

Οι δολοφόνοι του σπέρματος βρίσκονται παντού, από το γρήγορο φαγητό μέχρι το χαλαρωτικό ντους που μπορεί να απολαύσει κανείς. Χωρίς να έχει σημασία το σημείο εισόδου, καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με χημικές ουσίες οι οποίες μπορεί να βλάψουν το σπέρμα. Οι συγκεκριμένες ουσίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποσότητα του σπέρματος, στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων καθώς και στο DNA των κυττάρων.

Έχουν υπάρξει ήδη κάποιες μελέτες που έχουν γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό την σχέση των στενών σελών των ποδηλάτων με την στυτική δυσλειτουργία όπως επίσης και αυτή των αντικαταθλιπτικών χαπιών με την αλλοίωση του σπερματικού DNA.

Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν και μικρές καθημερινές συνήθειες που κρύβουν κινδύνους καθώς φέρνουν τον οργανισμό σε επαφή με τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που προκαλούν προβλήματα στο σπέρμα. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και αναφέρουν ότι είναι εύκολο να αποφευχθεί η επαφή μαζί τους, το μόνο που αρκεί είναι η πληροφόρηση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο msnbc, αυτοί είναι οι επτά απρόσμενοι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών.

Ταμειακές αποδείξεις: Πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση τους στις τσέπες του παντελονιού λόγω του ότι το 40% των αποδείξεων εμπεριέχουν βισφενόλη Α, μια χημική ουσία που διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα κι έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα και υπογονιμότητα. Μία πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι οι άνδρες που έχουν συγκέντρωση βισφενόλης Α στα ούρα τους είχαν μειωμένη ποσότητα σπέρματος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Κονσερβοποιημένο φαγητό: Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη πηγή βισφενόλης Α είναι οι συσκευασίες τροφίμων, ιδιαίτερα οι αλουμινένιες. Οπότε να επιλέγεται καλύτερα τα φρέσκα από τα κατεψυγμένα τρόφιμα ενώ αν θέλετε να πάρετε κάποια σάλτσα, είναι προτιμότερο η συσκευασία να είναι γυάλινη και όχι αλουμινένια.

Διαβάστε τους υπόλοιπους στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss