Μακεδονικός Χαλβάς: Μία γεύση συνυφασμένη με την παράδοση της Καθαράς Δευτέρας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μακεδονικός Χαλβάς: Μία γεύση συνυφασμένη με την παράδοση της Καθαράς Δευτέρας

Σε κάθε μέρος της Ελλάδας τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας είναι διαφορετικά. Παντού, όμως, τα βασικά συστατικά της γιορτής παραμένουν τα ίδια: πέταγμα χαρταετού, οικογενειακή ατμόσφαιρα, καλή παρέα γύρω από το τραπέζι, νηστίσιμα μεζεδάκια σε αφθονία και φυσικά… Μακεδονικός Χαλβάς!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να περάσουμε την ημέρα παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας, να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι και να απολαύσουμε παραδοσιακές, νηστίσιμες νοστιμιές. Το γιορτινό τραπέζι στρώνεται σε αυλές, βεράντες, μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην εξοχή, πάντα όμως με έναν κύριο πρωταγωνιστή: το Μακεδονικό Χαλβά, το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό, που εδώ και 90 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης και έχει ταυτιστεί με τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας!

3packages_intro

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν ως αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά!

Παράλληλα, η αναγνωρισμένη διατροφική του αξία έχει αναδείξει το Μακεδονικό Χαλβά στον ιδανικό σύμμαχο μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής. Με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στην υγεία του δέρματος και στη ρύθμιση της χοληστερόλης, το αγαπημένο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας παίρνει τη θέση που του αξίζει στο οικογενειακό τραπέζι!

Απολαμβάνουμε κάθε μέρα Μακεδονικό Χαλβά… Το Γλυκό Που Κάνει Καλό!

Extra tip για την Καθαρά Δευτέρα:

Για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο, επιλέξτε την αγαπημένη σας γεύση Μακεδονικού Χαλβά και απολαύστε την σερβιρισμένη με λεμόνι ή κανέλα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss