Το μαρούλι και η διατροφική του αξία

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το μαρούλι και η διατροφική του αξία

Αντί για χωριάτικη προτιμήστε σαλάτα με μαρούλι.

Το μαρούλι είναι ένα φυτό που κατάγεται από την Ασία. Πρέπει πάντα να το τρώτε φρέσκο γιατί αλλιώς χάνει τα πολύτιμα συστατικά του. Επιπλέον τα ώριμα φύλλα το αποκτούν γαλακτώδη χυμό που έχει ναρκωτικές ιδιότητες, γι αυτό και κόβονται πριν σχηματιστεί ο χυμός. Είναι ένα γνωστό φυτό από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στους Έλληνες και Ρωμαίους.

Το μαρούλι περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου, πρωτεΐνες, βιταμίνες B,C, προβιταμίνη Α, κάλιο και ιώδιο. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι αρκετές. Αρχικά ηρεμεί το νευρικό σύστημα και κατευνάζει το βήχα και την ταχυπαλμία. Το μαγνήσιο που περιέχει βοηθάει στην ζωογόνηση των νεύρων των ιστών και του εγκεφάλου. Επίσης διατηρεί κανονική τη ρευστότητα του αίματος και της λειτουργίες του μεταβολισμού. Είναι το Α και το Ω για το συκώτι και τη χολή, ιδιαίτερα σε περίπτωση ίκτερου. Τέλος βοηθάει την δυσκοιλιότητα, την αρτηριακή υπέρταση, τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss