Μια διαφορετική πίτσα για το… Mundial!!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μια διαφορετική πίτσα για το… Mundial!!

Η ημέρα που οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν έφτασε, το Mundial 2014 ξεκίνησε.

Για κάποιους οι μέρες που ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Για κάποιους άλλους όμως, είναι και μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούν οι παρέες σε σπίτια, να παραγγείλουν πίτσες, να φάνε και να σχολιάσουν τη μπάλα. Όμως για να μην νιώσετε τύψεις, μετά από την υπερβολική κατανάλωση πίτσας και προτού βιαστείτε να τη ρίξετε στο πυρ το εξώτερον, μπορείτε να φτιάξετε μια διαφορετική πίτσα και να την γευτείτε χωρίς ενοχές! Διατροφική Αξιολόγηση:

Το Κουνουπίδι είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, ένα φλιτζάνι βραστό κουνουπιδιού μπορεί ήδη να δώσει 55 mg βιταμίνης C. Άρα, η συχνή κατανάλωση προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένειες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος. Το Κουνουπίδι περιέχει επίσης, υψηλές ποσότητες βιταμίνης Κ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Ένα φλιτζάνι βρασμένο κουνουπίδι περιέχει περίπου 11 μικρογραμμάρια της βιταμίνης Κ και 0,21 g ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση κουνουπιδιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της φλεγμονής-που προκαλείται από ασθένειες, όπως η αρθρίτιδα, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ελκώδης κολίτιδα.

Τέλος, το Κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, γι’ αυτό και βοηθά στη βελτίωση της υγείας του παχέος εντέρου και μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τον καρκίνο. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το κουνουπίδι - μαζί με άλλα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο - περιέχουν ινδόλη-3-καρβινόλη, μια ουσία που επηρεάζει το μεταβολισμό των οιστρογόνων στο σώμα και προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού και άλλων μορφών καρκίνου, που κατά κύριο λόγο πλήττουν τις γυναίκες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss