9 πράγματα που προκαλεί η έλλειψη νερού

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

9 πράγματα που προκαλεί η έλλειψη νερού

Μπορείτε να επιβιώσετε εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μόνο 5 έως 7 ημέρες, χωρίς νερό, γιατί  πολλές σωματικές λειτουργίες σας βασίζονται σε αυτό. Χάνετε  νερό καθημερινά, μέσω των ούρων, του ιδρώτα και της αναπνοής. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα σας, για να αντικαταστήσει τα χαμένα υγρά, αρχίζει να υποφέρει. Δείτε τον κατάλογος των συμπτωμάτων που  θα σας εμπνεύσει,για να πιείτε  ένα ποτήρι νερό, και στη συνέχεια ένα άλλο, και άλλο ...

  1. Κόπωση, απώλεια ενέργειας. Όταν το νερό στο σώμα σας μειώνεται κατά 5 τοις εκατό, η μυϊκή δύναμη και η αντοχή σας υποφέρουν. Το νερό προλαμβάνει τη δυσκαμψία και εμπλέκεται στην παροχή οξυγόνου στους μύες σας.
  2. Δυσκοιλιότητα.  Αν το παχύ έντερο δεν απορροφήσει  νερό, θα προκληθεί  δυσκοιλιότητα.
  3. Διαταραχές της πέψης. Το νερό είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφών στο γαστρεντερικό. Στην χρόνια αφυδάτωση, η έκκριση των πεπτικών υγρών είναι λιγότερη
  4. Χαμηλή πίεση του αίματος. Όταν δεν υπάρχει στο σώμα αρκετό νερό, τότε δημιουργείται ανεπαρκή όγκο αίματος.
  5. Γαστρίτιδα, έλκη του στομάχου. Το νερό είναι σημαντικό , διότι προστατεύει τους  βλεννογόνους από τα όξινα πεπτικά υγρά που παράγει το στομάχι, βοηθώντας  να εκριθεί  ένα στρώμα βλέννας.
  6. Υπερβολικό βάρος. Η σωστή πρόσληψη νερού είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, υποστηρίζουν οι έρευνες που έγιναν  στην American Society of Bariatric της Αριζόνα.  Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα σας δεν μπορεί να μεταβολίσει επαρκώς  το λίπος.
  7. Έκζεμα. Το σώμα σας χρειάζεται αρκετή υγρασία, διότι είναι αναγκαία για την αραίωση των τοξινών, ώστε να μην ερεθίζεται  το δέρμα.
  8.  Κυστίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού. Εάν οι τοξίνες που περιέχονται στα ούρα δεν αραιώνονται επαρκώς, τότε μολύνουν τους ουροποιητικούς βλεννογόνους και προκαλείται ουρολοίμωξη.
  9. Πρόωρη γήρανση. Το σώμα ενός νεογέννητου παιδιού αποτελείται από 80 τοις εκατό υγρά, αλλά το ποσοστό αυτό μειώνεται σε έναν ενήλικα και συνεχίζει να μειώνεται με την ηλικία. Άρα για να διατηρήσετε ένα νεανικό δέρμα, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss