Μήπως το άγχος μπορεί να "σώσει" μέχρι και τη ζωή σας;

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μήπως το άγχος μπορεί να "σώσει" μέχρι και τη ζωή σας;

Πολλά έχουν ειπωθεί για το πώς το άγχος είναι επικίνδυνο για την υγεία και για το τι θα πρέπει να κάνουμε, για να απαλλαγούμε από το στρες που καταβάλει τη ζωή μας. Η αλήθεια είναι,  ότι το άγχος μπορεί να είναι ένα ζωτικής σημασίας πλεονέκτημα και υπό τις κατάλληλες συνθήκες,  μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος! Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να έχετε άγχος:

Παραγωγικότητα

Σύντομες εκρήξεις του στρες μπορεί πραγματικά να σας ανάψουν φωτιά! Κάθε φορά που αισθάνεστε πίεση για τη διεκπεραίωση μιας συγκεκριμένης εργασίας, υπάρχει πιθανότητα να σας δημιουργηθεί η σωστή έμπνευση. Όταν είστε λίγο αγχωμένοι, μπορεί να ανέβει στα ύψη η παραγωγικότητά σας. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε πώς να κάνετε το στρες σύμμαχο σας.

Ανταγωνισμός

Καθένας που έχει παίξει ένα άθλημα ξέρει ότι, αισθάνεται  πεταλούδες στο στομάχι, και αυτό το συναίσθημα είναι απολύτως αναγκαίο για την επιτυχία. Το στρες μπορεί να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να σας οδηγήσει σε ύψη, που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να φθάσετε. Χωρίς λίγο στρες, θα ήσασταν  παθητικοί,  δεν θα σας ένοιαζε να πετύχετε. Έτσι, το άγχος  του ανταγωνισμού,  αυξάνει την αποφασιστικότητα, την επιθυμία και τη δημιουργικότητα.

Ασφάλεια

Το άγχος μπορεί να σώσει τη ζωή σας! Ένα παράδειγμα είναι η αίσθηση του κίνδυνου. Ας πούμε ότι περπατάτε σε ένα σκοτεινό επικίνδυνο δρομάκι, πόσο προετοιμασμένοι θα είστε εάν κάτι πάει στραβά; Σε αυτή την περίπτωση, το άγχος μπορεί να σας κάνει να γνωρίζετε τον κίνδυνο και να σας προετοιμάσει για αυτόν. Θα αντιμετωπίσετε αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν, μια οξεία αντίδραση του στρες. Το σώμα σας θα πλημμυρίσει από ορμόνες όπως, η επινεφρίνη και η κορτιζόλη. Αυτές οι ορμόνες έχουν μια ισχυρή και άμεση επίδραση στη φυσιολογία σας: επιταχύνουν την αναπνοή και την καρδιά σας, παρέχοντας περισσότερο οξυγόνο στα όργανα του σώματός σας. Οι κόρες σας διαστέλλονται, βοηθώντας να είστε σε εγρήγορση και να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός. Επίσης,  οι μυς σας έχουν περισσότερη ενέργεια.  Όλο αυτό πυροδοτεί μια κατάσταση μέσα σας, που μπορεί να σας σώσει τη ζωή!

Υγεία

Μικρές δόσεις στρες μπορεί πραγματικά να είναι καλό για την υγεία σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι, το άγχος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αποτρέψει ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ, δεδομένου ότι διατηρεί τα κύτταρα του εγκεφάλου σε εγρήγορση. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι, οι ασθενείς που βιώνουν μέτρια επίπεδα άγχους, ανακάμπτουν γρηγορότερα μετά από μια επέμβαση, από ότι οι ασθενείς που βιώνουν υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα στρες. Άρα, το κλειδί είναι η μετριότητα,

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss