Πότε χρειάζεστε μια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πότε χρειάζεστε μια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Στη σημερινή εποχή οι περισσότεροι από εσάς στρέφεστε στις αποτοξινώσεις, με σκοπό να χάσετε βάρος ή να μειώσετε το κοιλιακό λίπος. Για μέρες καταναλώνετε χυμούς και λαχανικά, ώστε να δείτε τα κιλά σας να εξαφανίζονται και για να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες. Όμως πόσοι από εσάς γνωρίζετε αν χρειάζεστε πραγματικά μια αποτοξίνωση και τι οφέλη έχει στον οργανισμό σας;

Τι είναι μια αποτοξίνωση;

Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα αποτοξίνωσης αφορά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, επίσης μερικές φορές περιλαμβάνει και κάποια άλλα τρόφιμα, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συνήθως, να υιοθετείτε μια δίαιτα με χαμηλές θερμίδες, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως είναι αποτελεσματική αυτή η διατροφή;

Η αποτοξίνωση μπορεί να φαίνεται σαν μια μέθοδος για να χάσετε γρήγορα βάρος, ωστόσο, όταν τρώτε λιγότερο για μια παρατεταμένη περίοδο, μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται για να εξοικονομήσει ενέργεια, και όταν επανέλθετε στην κανονική σας διατροφή, πιθανότατα θα κερδίσετε και πάλι βάρος. Φυσικά υπάρχει και η θετική πλευρά, όπου η αποτοξίνωση επιφέρει αποτέλεσμα. Αν τη χρησιμοποιήσετε με σύνεση, μπορεί να σας βοηθήσει να αποδεσμευτείτε από τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και να χάσετε βάρος. Αλλά, δεν λειτουργεί σε όλους. Μερικοί καταλήγουν να αισθάνονται πιο πεινασμένοι, να έχουν νεύρα και να σκέφτονται όσες τροφές δεν μπορούν να καταναλώσουν.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι η αποτοξίνωση θα καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες. Η αλήθεια είναι ότι το συκώτι, οι νεφροί και το πεπτικό σύστημα είναι καλά σχεδιασμένα για να απαλλάσσουν τον οργανισμό από τα χημικά. Από την άλλη μεριά ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για λίγες μέρες είναι ακίνδυνο, αρκεί να μην το παρακάνετε, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσατε.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι μια είναι η μακροπρόθεσμη λύση για την απώλεια βάρους. Και δεν είναι άλλη από την τακτική άσκηση σε συνδυασμό με μια διατροφή ελεγχόμενων θερμίδων που να περιέχει όλες τις κατηγορίες τροφίμων. Τέλος, πρέπει να επισημανθεί, ότι η αποτοξίνωση δεν συνιστάται για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με ορισμένες προϋποθέσεις υγείας, όπως ο διαβήτης.

More for you

 
 

Don't Miss