3 λόγοι που πεινάτε συνέχεια

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

3 λόγοι που πεινάτε συνέχεια

Έχετε ακριβώς δύο ώρες και 36 λεπτά από το τελευταίο γεύμα σας. Το γνωρίζετε πολύ καλά, γιατί κοιτάτε συνέχεια το ρολόι σας. Το στομάχι σας το νιώθετε άδειο, ότι και να κάνετε δεν χορταίνετε, πεινάτε συνεχώς. Γιατί όμως σας συμβαίνει αυτό;

Δεν τρώτε τις σωστές τροφές. Αν καταναλώνετε πολλούς απλούς υδατάνθρακες, όπως μπισκότα, πατατάκια, σοκολάτες, αυξάνονται απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πεινάτε πολύ γρήγορα. Επίσης, μια  έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  International Journal of Obesity  έδειξε, ότι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σε ζάχαρη επηρεάζουν κάποιες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση τροφής. Περιορίστε την ποσότητα των απλών υδατανθράκων και καταναλώστε σύνθετους, όπως δημητριακά, ψωμί και μακαρόνια ολικής αλέσεως.

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) αλλά και όταν δεν είναι καλά ρυθμισμένος ο θυρεοειδής μπορεί να αυξήσουν την όρεξη σας. Εντωμεταξύ και η υπογλυκαιμία, όπου τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι συνέχεια χαμηλά, καθώς και ο προ-διαβήτης και ο διαβήτης, μπορούν επίσης να προκαλέσουν συχνή πείνα. Εάν πιστεύετε ότι κάτι από τα παραπάνω μπορεί να ισχύει, μιλήστε με το γιατρό σας.

Είστε σε σύγχυση πείνας με όρεξη. Πολλοί είναι πάντα πεινασμένοι, ενώ στη πραγματικότητα η πείνα σχετίζεται με την ψυχολογία σας και όχι με τα πραγματικά συμπτώματα της όρεξης. Το φαγητό χρησιμοποιείται ως μέσο παρηγοριάς ή για να ξεχάσουμε κάτι άσκημο που μας έχει συμβεί. Αυτό συμβάλει, ώστε να πεινάμε συνέχεια και να κοιτάμε το ρολόι να περάσει η ώρα, για να ξαναφάμε.

More for you

 
 

Don't Miss