Τα πιο εθιστικά τρόφιμα στον κόσμο!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τα πιο εθιστικά τρόφιμα στον κόσμο!

Η θέα ενός λαχταριστού γλυκού, μιας πλούσιας μακαρονάδας ή ενός πιάτου τηγανιτές πατάτες είναι ακαταμάχητη. Πολλοί με το βλέπουν αυτές τις τροφές δυσκολεύονται τόσο πολύ να αντισταθούν, που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως εθισμένοι. Αν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είστε εθισμένοι στη πίτσα, θα μπορούσε να είναι σωστό. Ορισμένα φαγητά ενεργοποιούν το ίδιο σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου με τις ναρκωτικές ουσίες. Από την άλλη μεριά τροφές που δεν είναι λιπαρές ή δεν περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως είναι τα φρούτα, το καστανό ρύζι, δεν μπορούν να δημιουργήσουν εθισμό. Επίσης, κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι μερικοί είναι πιο ευάλωτοι στο φαγητό και σε μια πιθανή εθιστική του δράση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι το λίπος είναι ιδιαίτερα εθιστικό και οι μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση του ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη γεύση, ίσως επειδή τα λιπαρά τρόφιμα τα νιώθουμε πιο πολύ στο στόμα μας.

Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε τις πιο εθιστικές τροφές και όπως θα παρατηρήσετε όλες είναι ανθυγιεινές και αρκετά λιπαρές. Εν τω μεταξύ, τα λιγότερο εθιστικά τρόφιμα είναι τα αγγούρια, τα καρότα, τα φασόλια, τα μήλα, το καστανό ρύζι, το μπρόκολο, οι μπανάνες, ο σολομός, το καλαμπόκι χωρίς βούτυρο ή αλάτι, και οι φράουλες.

most-addictive-foods

Όμως, ακόμα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες, γιατί τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν έχουν τεκμηριωθεί απολύτως. Επιπλέον, δεν έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα στέρησης, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει σε περίπτωση εθισμού. Εν κατακλείδι, εφόσον είστε σωστά ενημερωμένοι και καταναλώνετε όλες τις τροφές με μέτρο, τότε έχετε βρει το κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

More for you

 
 

Don't Miss