Τροφές που καθαρίζουν τα δόντια

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τροφές που καθαρίζουν τα δόντια

Υπάρχουν τροφές που αφήνουν λεκέδες στα δόντια όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί και άλλες, υπάρχουν όμως και τροφές που καθαρίζουν τα δόντια και τα προστατεύουν.

Μασήστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και αρωματικά φυτά και καταναλώστε τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και φώσφορο.

1. Τα καρότα, τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούρια και το σέλινο λειτουργούν σαν φυσικά καθαριστικά των δοντιών, απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη πλάκα. Επίσης, επειδή χρειάζονται αρκετό μάσημα, βοηθούν στην ενδυνάμωση των ούλων και στη παραγωγή σάλιου, που εξισορροπεί το pH του στόματος, με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται τα οξέα που καταστρέφουν τα δόντια.

2. Το μπρόκολο, το σπανάκι και το μαρούλι προλαμβάνουν την δημιουργία λεκέδων, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια των δοντιών.

3. Οι φράουλες καθαρίζουν τα δόντια καθώς επίσης, θεωρείται ότι προσφέρουν φυσική λεύκανση. Ωστόσο, κάθε φορά που τρώτε φράουλες, καλό είναι μετά από 10 λεπτά να πλένετε καλά το στόμα σας, γιατί τα οξέα που περιέχουν, μπορούν να βλάψουν τον σμάλτο των δοντιών.

4. Το τυρί, καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών και εξισορροπεί το pH στο στόμα, διεγείροντας την παραγωγή σάλιου. Επίσης, το ασβέστιο και ο φώσφορος που περιέχει, προστατεύουν τον σμάλτο των δοντιών και εμποδίζουν την συσσώρευση πλάκας.

5. Ο μαϊντανός και η μέντα καταπολεμούν την δυσάρεστη αναπνοή, σκοτώνοντας τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα δόντια.

6. Το νερό καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών και αυξάνει την παραγωγή σάλιου.

More for you

 
 

Don't Miss