Οφθαλμογήρανση: πώς να την αντιμετωπίσετε

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012

Οφθαλμογήρανση: πώς να την αντιμετωπίσετε

Είναι η ανακάλυψη του 21ου αιώνα. Αν πιστεύετε ότι τα μάτια μένουν ανέγγιχτα από το χρόνο κάνετε λάθος.

Η γήρανση είναι μία φυσική και αναπόφευκτη κατάληξη του ανθρώπου. Οι περισσότεροι τη σχετίζουν μόνο με την εμφάνιση ρυτίδων ή την απώλεια μαλλιών, τουλάχιστον όσον αφορά στο πρόσωπο. Τα μάτια όμως δέχονται κι αυτά την επίδραση του χρόνου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ο καταρράκτης είναι η απόδειξη για την ‘εσωτερική γήρανση’. Υπάρχει όμως και αλλοίωση του εξωτερικού των ματιών, η οποία δεν είναι ορατή από το γεγονός ότι το μάτι παρά το πέρασμα του χρόνου δεν αλλάζει σχήμα, και δεν ζαρώνει.

Η διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τους οφθαλμούς, ο λεγόμενος επιπεφυκότας είναι αυτός που γερνάει. Η δακρυική ουσία είναι αυτή που τον προστατεύει, η οποία όμως μειώνεται με τη γήρανση. Η ένδειξη είναι το τσούξιμο και τα κόκκινα μάτια. Ο ερεθισμός αυτός μπορεί να γίνει ορατός από την ηλικία των 30 ετών κι έπειτα. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την οφθαλμογήρανση λοιπόν είναι να προλάβουμε, ώστε να καθυστερήσουμε την εξέλιξη που περιγράψαμε παραπάνω. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση σύγχρονων καλλυντικών δακρύων ομορφιάς, οι οποίοι θα προσφέρουν στις εξωτερικής στοιβάδες του οφθαλμού την προστασία που χρειάζεται.

Τα πρώτα οφθαλμοκαλλυντικά, Kiten Beauty OphthalmoCosmetics είναι ένας τρόπος για να αποφύγετε τη γήρανση του ματιού και να διατηρήσετε τα μάτια σας λαμπερά και υγιή.

More for you

 
 

Don't Miss