Η εμμηνόπαυση είναι ένας καινούριος κύκλος ζωής

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η εμμηνόπαυση είναι ένας καινούριος κύκλος ζωής

Μην τη φοβάστε, μπορείτε να τη ρυθμίσετε.

 Η εμμηνόπαυση απασχολεί πολύ τη γυναίκα μεταξύ των 48-54 ετών αφού πυροδοτεί ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή της. Σίγουρα μαζί με την εμμηνόπαυση έρχονται και τα συμπτώματα, όπως εξάψεις, ειδικά τις βραδινές ώρες, φουσκώματα, συχνουρία αλλά και ορμονικές μεταπτώσεις που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Η σεξουαλική διάθεση μειώνεται και υπάρχουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις και υπάρχουν τρόποι που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα:

-Όσο και τα παιδιά σας ή ο σύντροφός σας, λένε πως σας καταλαβαίνουν, στην πραγματικότητα δε μπορούν. Συζητήστε πώς νιώθετε με μία φίλη σας που βρίσκεται και εκείνη στην εμμηνόπαυση και βρείτε κοινά στοιχεία. Θα δείτε πως δεν είστε παράλογη και πως όλα είναι φυσιολογικά. -Επειδή η ψυχολογία σας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, απαλλαγείτε από τα πράγματα εκείνα που σας κάνουν να δυσανασχετείτε. Αντίθετα, βγείτε περισσότερο έξω, πηγαίνετε εκδρομές, παρακολουθήστε σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν. -Αρχίστε να τρώτε ακόμα πιο υγιεινά και βάλτε στη ζωή σας το περπάτημα και την άσκηση. Έτσι, δε θα νιώσετε τόσο έντονη τη διαφορά του κορμιού σας. -Το τσιγάρο, το αλκοόλ και η ζάχαρη πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο. -Θα δείτε αλλαγές στο δέρμα σας. Θα γίνει ξηρό και λεπτό ενώ η επιδερμίδα σας μπορεί να αποκτήσει μία χλωμή όψη.

Δοκιμάστε τη Neovadiol Gf της Vichy, είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της γυναίκας στην εμμηνόπαυση αφού φροντίζει για την αποκατάσταση των ιστών της επιδερμίδας, τα ζυγωματικά ανορθώνονται, μειώνεται η χαλάρωση του λαιμού και αναπλάθεται το περίγραμμα του προσώπου. -Αν τα συμπτώματα είναι έντονα και σας εμποδίζουν στην καθημερινότητα, συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας. Μία θεραπεία με ορμόνες, ίσως σας κάνει αν αισθανθείτε καλύτερα.

More for you

 
 

Don't Miss