Δείτε το λόγο που αποφάσισα να τρώω ένα γιαούρτι κάθε μέρα

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δείτε το λόγο που αποφάσισα να τρώω ένα γιαούρτι κάθε μέρα

Είναι κάποιες εποχές του χρόνου που σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθως τη διατροφή μας. Μια από αυτές είναι το καλοκαίρι. Λίγο τα ελαφριά ρούχα, λίγο ο ήλιος και η θάλασσα, μας κάνουν να θέλουμε να νιώθουμε όμορφες και υγιείς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από όλες αυτές τις σκέψεις, τις κάνω και με το παραπάνω. Έτσι όπως καταλαβαίνετε αποφάσισα να αρχίσω να προσέχω λίγο περισσότερο τη διατροφή μου, κυρίως για να νιώσω ότι κάνω κάτι για εμένα, σαν ένα δώρο στον εαυτό μου για το φετινό καλοκαίρι. Και επειδή ως γνωστό οι μικρές αλλαγές είναι που κάνουν τη διαφορά, αποφάσισα να εντάξω στη διατροφή μου σε καθημερινή βάση το γιαούρτι.

Για την ακρίβεια βρήκα πολύ ενδιαφέρον το challenge της Αctivia, που σε παροτρύνει να τρως ένα γιαούρτι Αctivia κάθε μέρα για 14 ημέρες και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος σου επιστρέφουν τα χρήματα. Μου φάνηκε πολύ έξυπνη ιδέα και αφού έτσι κι αλλιώς είχα αποφασίσει να καταναλώνω για βραδινό ένα γιαούρτι, μου ήρθε κουτί αυτό το πείραμα.

 

Γιατί όμως επέλεξα γιαούρτι αντί κάποια άλλη τροφή; Διότι το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα έχει τις πρωτεΐνες του γάλακτος οι οποίες περιέχουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αμινοξέα αυτά δεν μπορούν να παραχθούν από τον ίδιο τον οργανισμό αλλά προσλαμβάνονται μέσω των τροφών και το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή αυτών. Επίσης περιέχει υδατάνθρακές αλλά μικρή ποσότητα λακτόζης, με αποτέλεσμα να είναι εύπεπτο. Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, καλίου, ψευδαργύρου και φωσφόρου και οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που περιέχει,  καταστρέφουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Τέλος αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου το οποίο απαιτείται για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να σκεφτώ καλύτερη επιλογή από το Activia που συνδυάζει  4 δις. Bifidus ActiRegularis, κρεμώδη υφή και απολαυστική γεύση σε κάθε κουταλιά, για να αποτελέσει μέρος της διατροφής που θα ακολουθούσα για 2 εβδομάδες.

Και έτσι δέχτηκα την πρόκληση,  όπου θα κατανάλωνα ένα γιαούρτι Activia κάθε βράδυ για 14 ημέρες. Θέλετε να δείτε την εμπειρία μου; Stay tuned. 

More for you

 
 

Don't Miss