Αποφάσισα να τρώω γιαούρτι για 14 ημέρες: δείτε την εμπειρία μου για τις πρώτες 7 μέρες

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αποφάσισα να τρώω γιαούρτι για 14 ημέρες: δείτε την εμπειρία μου για τις πρώτες 7 μέρες

Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο –γιατί αποφάσισα να τρώω γιαούρτι κάθε μέρα- δέχτηκα το challenge της Activia και ξεκίνησα να τρώω κάθε βράδυ για 14 ημέρες ένα γιαούρτι Activia. Και να μαι λοιπόν να σας περιγράφω όλη μου την εμπειρία βήμα προς βήμα. 

Πριν όμως ξεκινήσω να σας διηγηθώ τι ακριβώς συνέβη, θα ήθελα να ομολογήσω ότι ένιωθα ένα φόβο. Φοβόμουν ότι θα βαρεθώ και ότι μπορεί και να σταματούσα. Και μόνο στη σκέψη ότι θα έτρωγα το ίδιο τρόφιμο κάθε μέρα, η φαντασία μου άρχισε να οργιάζει, με σκεφτόμουν μπροστά στο ψυγείο να μονολογώ: «Να πάρω το γιαούρτι ή μήπως να παραγγείλω μια πίτσα;». Με σκεφτόμουν να τρώω το γιαούρτι και αμέσως μετά να λερώνομαι με την αγαπημένη μου σοκολάτα από τα χείλη μέχρι και τα δάχτυλα και φυσικά την επόμενη μέρα να τα παρατάω. Όπως καταλαβαίνετε όσο πλησίαζε η ημέρα του challenge τόσο οι παραπάνω σκέψεις κατέκλυζαν το μυαλό μου. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν είμαι λιχούδα, ούτε τρώω θερμιδικές βόμβες, απλά για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο φοβόμουν λίγο την καθημερινή μου επαφή με το γιαούρτι.

Και έφτασε η στιγμή να επισκεφτώ το σούπερ μάρκετ για να προμηθευτώ γιαούρτια, πολλά γιαούρτια. Όμως προς μεγάλη μου έκπληξη όταν βρέθηκα μπροστά στο ράφι με τα προϊόντα Activia, διαπίστωσα ότι υπήρχαν τόσες πολλές γεύσεις που όχι μόνο δεν θα βαριόμουν, αλλά δεν θα προλάβαινα να τις δοκιμάσω και όλες. Activia με καρύδι και βρώμη, με λεμόνι, με φράουλα, ροδάκινο, ακτινίδιο, δαμάσκηνο και Activia αγελάδος ή στραγγιστό για όσους θέλουν πιο απλά πράγματα. Και το αγαπημένο μου, που το τίμησα αρκετά βράδια: Activia Τραγανή Απόλαυση για μια έξτρα πινελιά. Αφού λοιπόν αγόρασα τα αγαπημένα μου γιαούρτια δέχτηκα την πρόκληση. Θέλετε να δείτε την εμπειρία μου για την πρώτη εβδομάδα;

Εβδομάδα 1:

Έφτασε λοιπόν το πρώτο βράδυ, όπου θα ακολουθούσαν άλλα 13 , και πρέπει να ομολογήσω ότι βλέποντας τη μεγάλη ποικιλία που είχα στη διάθεση μου, ένιωθα καθησυχασμένη, όχι όμως εντελώς. Και αυτό γιατί ο μικρός φόβος της ανίας παραμόνευε ακόμα κάπου εκεί στην άκρη του μυαλού μου. Και ήταν λογικό αφού δεν είχα ξαναδοκιμάσει  να τρώω κάθε μέρα το ίδιο τρόφιμο, ούτε καν τα αγαπημένα μου μακαρόνια. Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν βαρέθηκα, αλλά ένιωθα και πλήρης. Δεν αναζήτησα ούτε μια φορά να τσιμπολογήσω κάτι γλυκό ή αλμυρό. Το γιαούρτι με κράταγε χορτασμένη, γεγονός που με ξάφνιασε θετικά αφού δεν περίμενα να χορτάσω μόνο με ένα κύπελλο Activia. Βέβαια δεν είχα στο μυαλό μου ότι μου απαγορευόταν να φάω κάποιο άλλο τρόφιμο, γιατί όταν μας απαγορεύεται να φάμε κάτι, συνήθως το αναζητάμε ακόμα περισσότερο. Εάν ήθελα μπορούσα μετά να παραγγείλω την αγαπημένη μου πίτσα, όμως ένιωθα ικανοποιημένη και χορτάτη.

Έτσι η πρώτη εβδομάδα κύλησε πολύ εύκολα και ήρεμα, χωρίς να με ταλαιπωρήσουν ούτε μια νύχτα οι λιγούρες μου. Είχα όμως μπροστά μου ακόμα μια εβδομάδα, εφτά ολόκληρα βράδια και δεν μπορούσα να είμαι σίγουρα ότι θα συνέχιζε να μου αρέσει όλο αυτό το Activia Challenge, ούτε ότι θα έβλεπα κάποια διαφορά στο πριν και στο μετά. Μείνετε συντονισμένες για να μάθετε την εμπειρία μου στο τέλος αυτού του πολύ ενδιαφέροντος challenge

More for you

 
 

Don't Miss