Με αυτή την άσκηση θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Με αυτή την άσκηση θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Επιτέλους το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει. Σε όλες μας έλειψε ο καυτός ήλιος και οι χαλαρές στιγμές στην παραλία. Και τότε είναι όμως που χτυπάει ένα καμπανάκι και σας υπενθυμίζει ότι θα έρθει η στιγμή που θα φορέσετε το αγαπημένο σας μαγιό. Τι γίνεται όμως με το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς που δεν κρύβεται ούτε με το ολόσωμο; Μην αγχώνεστε γιατί οι ερευνητές βρήκαν ποια άσκηση επιδρά στη συγκεκριμένη περιοχή και μειώνει το κοιλιακό λίπος.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Medicine and Physical Fitness χώρισε τους εθελοντές σε δυο ομάδες, όπου η κάθε μια έκανε δυο διαφορετικές προπονήσεις. Η πρώτη ομάδα έκανε αερόβιες ασκήσεις και η δεύτερη έκανε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT). Το αποτέλεσμα; Όσοι έκαναν την HIIT όχι μόνο έχασαν περισσότερο βάρος συνολικά αλλά έχασαν και πόντους από την κοιλιά. Οι μετρήσεις επίσης που έκαναν έδειξαν ότι η ομάδα με τη διαλειμματική προπόνηση παρουσίασε σημαντική μείωση σπλαχνικού λίπους σε σύγκριση με τη ομάδα που έκανε αερόβια προπόνηση.

Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι προπονήσεις HIIT μπορούν να κάψουν το λίπος στην κοιλιά πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε σχέση με τις υπόλοιπες ασκήσεις. Όσες λοιπόν ετοιμάζεστε για τις παραλίες αρχίσετε τη γυμναστική, γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε. Αρκεί να έχουμε υπομονή και επιμονή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss