Πώς μπορεί να σας παχύνει το σπίτι

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Πώς μπορεί να σας παχύνει το σπίτι

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο σκεφτόμαστε τα κιλά και προσπαθούμε να χάσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε, ώστε να βγούμε στις παραλίες με ένα καλλίγραμμο σώμα. Υπάρχουν όμως μερικές φορές που δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος και δεν γνωρίζουμε το λόγο. Έχετε όμως σκεφτεί ότι τα κιλά που σας ταλαιπωρούν μπορεί να οφείλονται σε θερμίδες που είναι κρυμμένες σε γωνιές του σπιτιού; Τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε πώς μπορεί το σπίτι σας να σας προσθέσει θερμίδες.

Χρησιμοποιείτε μεγάλα σε μέγεθος πιάτα. Το μέγεθος που έχουν τα πιάτα παίζει σημαντικό ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε. Αν όμως αλλάξετε το σερβίτσιο σας και αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα, θα τρώτε λιγότερο, συνεπώς θα προσλαμβάνετε συνολικά και λιγότερες θερμίδες.

Γεμίζετε το σπίτι, σοκολάτες, ξηρούς καρπούς και πατατάκια. Αν θέλετε να χάσετε κιλά τότε δεν πρέπει να έχετε μέσα στο σπίτι διατροφικούς πειρασμούς. Αν από την άλλη μεριά αν θέλετε να έχετε σοκολατάκια ή άλλα γλυκά σε περίπτωση που έρθει κάποιος φίλος, καλό είναι να φροντίσετε ώστε να μην βρίσκονται σε συνεχώς στο οπτικό σας πεδίο.

Τρώτε βλέποντας τηλεόραση. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση καταναλώνουμε παραπάνω θερμίδες, χωρίς όμως να το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε στραμμένη την προσοχή στο φαγητό, αλλά σε αυτό που βλέπουμε. Φροντίστε να τρώτε –όσο αυτό είναι δυνατόν- σε περιβάλλον ηρεμίας έχοντας πλήρη επίγνωση της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του φαγητού σας.

Κοιμάστε ελάχιστες ώρες, Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους, είναι ο ύπνος. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, χωρίς διακοπή. Όταν δεν κοιμόμαστε επαρκείς ώρες, τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης μειώνονται και ο οργανισμός νομίζει ότι πεινάει.

Τρώτε ακούγοντας μουσική με γρήγορο ρυθμό. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, παρόλα αυτά οι ερευνητές έχουν βρει ότι η μουσική με γρήγορο ρυθμό μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση φαγητού. Είναι σα να κυνηγάμε το ρυθμό με το πιρούνι. Προτιμήστε να συνοδεύετε το φαγητό σας ακούγοντας χαλαρωτική μουσική και φροντίσετε να μασάτε όσο πιο πολλές φορές μπορείτε.

 

More for you

 
 

Don't Miss