Τι θα πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τι θα πρέπει να τρώτε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας μειώνεται και είναι πολύ εύκολο να πάρουμε βάρος χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Όμως, μια μελέτη διαπίστωσε ότι αν κάνουμε μικρές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να χάσουμε τα περιττά κιλά χωρίς να ακολουθήσουμε μια συγκερκιμένη δίαιτα. 

Το 2015 δημοσιεύτηκε μια μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition που διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο κέρδισαν περισσότερο βάρος, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η αύξηση του σωματικού βάρους των εθελοντών επηρεάστηκε και από άλλους παράγοντες. Δείτε τι άλλο διαπίστωσαν οι ερευνητές για την απώλεια βάρους:

  • Εκείνοι που έτρωγαν γιαούρτι, θαλασσινά, κοτόπουλο χωρίς δέρμα, και καρύδια δεν πήραν κιλά.
  • Δεν παρατηρήθηκε καμία διαφορά στην αύξηση του σωματικού βάρους ανάμεσα σε εκείνους που έτρωγαν γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σε εκείνους που κατανάλωναν πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Δίαιτες που περιείχαν κόκκινο σχετίστηκαν με αύξηση του σωματικού βάρους, ειδικά όταν το κρέας συνοδευόταν με επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
  • Η κατανάλωση κρέατος σε συνδυασμό με τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως τα λαχανικά, συνέβαλε στη μείωση του σωματικού βάρους.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μην πεινάτε όταν κάνετε δίαιτα

Σε γενικές γραμμές οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καλύτερη διατροφή για την απώλεια βάρους είναι εκείνη που είναι πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρια, ξηρούς καρπούς και γιαούρτι, σε λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται λογικό όμως σκεφτείτε κατά πόσο έχετε υιοθετήσει τη συνήθεια να βάζετε στο ένα τρίτο του πιάτου άπαχη πρωτεΐνη, στο άλλο τρίτο σύνθετους υδατάνθρακες και στο υπόλοιπο λαχανικά. Σίγουρα οι περισσότεροι ενώ γνωρίζετε αυτό τον κανόνα, δεν τον ακολουθείτε, ενώ αν τον κάνετε πράξη θα χάσατε βάρος χωρίς να χρειαστεί να πεινάσετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss